Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A szájon át szedett probiotiku...

A szájon át szedett probiotikum (Jutavit Probium) lehet jó hatással a hüvelyflórára is?

Figyelt kérdés

2022. jún. 9. 16:38
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
11 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem igazán, maximum nagyon-nagyon közvetetten: jó bélflórával jobb az immunrendszered, és jó immunrendszerrel kevésbé lehet hajlamos felborulni a hüvelyflórád is.
2022. jún. 9. 19:17
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
A tudomány azt mondja, összefügg a kettő és lehet kapni olyan, szájon át szedhető probiotikumokat, amik a hüvelyflórára hatnak. De pont a Jutavit nem a legizmosabb probiotikumok egyike, már az fél siker, ha nem emészted meg az egészet, mielőtt elér a vastagbélbe.
2022. jún. 9. 20:28
 3/9 anonim ***** válasza:
54%
Vannak szájon át szedhető hüvelyi probiotikumok is, olyan is, ami bélflóra baktériumokkal kombinált és olyan is, ami csak a hüvelyflórára való.
2022. jún. 9. 21:06
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
3-as vagyok: Bonolact pro+ femina és bilac Harmony szájon át szedhető, hüvelyflórára ható női probiotikumok, az utóbbiban bélflóra baktériumok is vannak.
2022. jún. 9. 21:16
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Igen hatásos. 2es olyan oltári baromságot írt, hogy már fáj is. A vastagbélben nincs emésztés! Csak visszaszívás! A vékonybélben viszont igen, ahol vannak a bélbolyhok és a jótékony bacik is. Ideáig kell eljusson. Utána véráram útján jut el a megfelelő helyre. Minden amit megeszel vagy megiszol a véráramba kerül, hogy eljuthasson a 6 billió sejtünk mindegyikébe. Szóval igen hatásos, viszont másféle baktérium flóra él a hüvelyben, és megint mások a vékonybélben.
2022. dec. 16. 14:29
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Mizu 2es? Lepontoztál mert nem ismered az anatómiát?!
2022. dec. 17. 14:50
 7/9 Ignis Subdialis ***** válasza:
37%

5: szerintem neked az agresszív stílusod, “műveltséged” és a szövegértési problémád (…) van lepontozva. #2 SEHOL nem írja, hogy emésztés történne a vastagbélben, ráadásul az általad tévesen sérelmezett információ nem is kifejezetten az anatómia (mint általános leíró tudomány) tárgya. Az már csak árnyalja az összképet, hogy “bacizol”, pedig ugye nem minden baktérium “baci” (bacilus), ez általános gyűjtőfogalomként nem használható a bélben élő baktériumok összességére. #2 pedig pontosan azt írja, hogy a lenyelt baktériumokkal végezhet a szervezet azáltal, hogy megemészti őket a vastagbél ELŐTT.

Van viszont jó hírem is számodra: van lehetőség hiányosságaid fejlesztésére, hogy ne csinálj magadból majmot a hozzászólásaiddal, melynek fennálló tényét pontszámod is alátámasztja. Tanulmányozd az “erőszakmentes kommunikáció” témáját és olvass sok szépirodalmat, majd teszteld szövegértésed fejlődését online elérhető tesztekkel. Végezetül sokat számít a higgadtság is, nézz utána a természetes nyugtató hatású szereknek, pl. citromfű tea: nyugodtabb elmével jobban tudsz koncentrálni arra, mit olvasol…

2022. dec. 18. 00:09
 8/9 anonim ***** válasza:
31%

Nem voltam erőszakos, csak nem szeretem ha butaságokat és téves információkat közölnek. Sajnálom, ha megsértettelek, és ilyen érzékeny a lelked, de nem jót írtál neki. Azok pedig valóban bacilusok. Mindegyik.

Sajnos te nem tudtál higgadt maradni. Talán rádferne egy kis biosz. További jó tanulást kívánok.

2022. dec. 18. 20:21
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként tök igaz, semmit nem írtam a vastagbél funkciójáról: “ha nem emészted meg az egészet, mielőtt elér a vastagbélbe” = ebben te hol látod azt, hogy emésztés van a vastagbélben?

Továbbá ajánlom figyelmedbe ezen cikk 3. oldalán a 95-1-es ábrát, amin láthatod, hogy a bélbaktériumok a vékonybél legutolsó részén jelennek meg és a vastagbélben tanyáznak a legtöbben. [link]

Vagy itt írják, hogy a vékonybél savas környezete korlátozza a baktériumok fejlődését, ezért csak limitált számban vannak ott jelen, szemben a vastagbéllel, ami nagyon kedvező számukra. Erről írtam, hogy túl kell élniük a baktériumoknak ezt a szakaszt…. [link]

2022. dec. 19. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!