Mikor cseréljem ki?
Sziasztok! Sz a helyzet, hogy nekem csak nemrég jött meg, és nem is rendszeres, idáig kb 6-7-szer jött csak meg, pedig már 2 éve menstruálok. Emiatt elég gyakorlatlan vagyok, és a barátnőmmel ahogy beszélgettünk, ő mindig azt mondja hogy akkor cserél betétet, ha megtelik neki. Nekem olyan sosincs hogy megtelik, mert ugye nem 1 betétet használok el a 6 nap alatt. Mit jelent az, hogy megtelik? Elejétől a hátuljáig csurom vér? Nekem csak a közepén szokott lenni olyan 2-3 centiszer 5-6 centis folt. De a betét még az 1-es is 23 centi.
Segítsetek légyszi!
16L

"2-3 centiszer 5-6 centis folt."
Ezt most nem értem. Mit jelent az a 2-3 x 5-6 cm-es folt? Hogyan kell ezt elképzelni?
Egyébként ha "ovális" alakban telítődik, akkor hamarabb fog jobbra-balra elérni, mint előre-hátra végig, tehát oldalt átázol.
Milyen márkát használsz? Ha ilyen nagy márkásabb (Always, Libresse), akkor lehet próbálj meg valami olcsóbb, sajátmárkás fajtát, amit nem sajnálsz gyakran cserélni.
Vagy ha tényleg csak ennyi jön 4 óra alatt (ami abszolut nem erős vérzés) , akkor akár a mosható betétet is megpróbálhatod - először persze odahaza, nem iskolában - és akkor még csak hulladék se képződik, ha beválik, legalábbis a kérdésből az jön le, hogy zavar a szemétkérdés is.
Köszönöm utolsó! Hát a foltot úgy kell elképzelni, hogy kb 2-3 centi széles, és kb a hüvelynyílástól 5-6 centi hátrafelé a kifolyt vér(folt) nagysága. És igen, ez 4 óra alatt. Persze 4 óránként cserélek betétet, mert annyi időnként azért kell, de 2 óra alatt alig lenne rajta valami. Ezért nem értem, hogy miért mondta barátnőm, hogy akkor cserél, ha tele van. Azt hogy? Mi az hogy tele? Ez így nekem a betét közepén van meg hátrafelé kicsit, de a többi helyen totál fehér, érintetlen az egész. El sem tudom képzelni, mi az hogy tele a betét?
Egyébként Always Platinum normált használok, nekem az a legkényelmesebb.

Valószínűleg a barátnődnek erősebb a vérzése, és jobban szét tud folyni, ahogy egyszerre kijön egy nagyobb adag, és az esetleg elér jobban az elejéig-végéig. De szerintem ha csak kb. 6 óránként cserélnél, még az se lenne nagy probléma, ha zavar a tudat, gondolom éjszaka pl. rajtad van 8-9 órát is.
Mind a sacc/kb. 10 márkát, meg azon belül 3-4 fajtát végigpróbáltad már? Hátha találsz még olyat, ami ugyanolyan kényelmes, de feleannyiba kerül csak, és akkor azt nyugodtabban tudod használni. Sokszor csak a márkanevet fizettetik meg az emberrel, de "ugyanaz van benne".
Értem. Csak az első éjszaka teszek be betétet, de az sem lesz véres, csak ha felkelek, és nem rögtön a WC-te megyek először. Utána csak tisztasági kell éjszakára a biztonság kedvéért.
Végig próbálgattam egy párat már, de akkor még veszek majd más fajtákat. Igaz ez a Platinum nagyon tetszik, és általában akciósan szoktam venni, csak zavar hogy olyan valamit dobjak ki ami még csak félig használt. De akkor lehet hogy inkább átállok az 5-6 óránkénti cserére.

Igen, normális.
Akik lepontozták a 11-es válaszomat, örülnék neki, ha elárulnák, miért tették. Hátha tanul valami újat az ember, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!