Milyen egy gyermek nogyogyaszati vizsgalat?
Nagyban függ attól hogy milyen panasszal mész be, mert nem mindegy hogy mondjuk valaki elkapott valami fertőzést, vagy késik a menstruációja hosszú ideje, vagy alhasi fájdalmai vannak.
Ha esetleg valami fertőzés/szemölcs/bőrelváltozás van a nemiszerveknél akkor szükséges hogy a doki meg tudja nézni, és ott le kell vetkőzni.
De a gyermeknőgyógyászaton figyelnek arra hogy lehetőleg ne csináljanak semmit feleslegesen, csak a legszükségesebb dolgokat végzik el.
Én annó alhasi fájdalmakkal és fél éves mensi kimaradással mentem be, az orvos kikérdezett hogy mik a panaszaim, megkérdezte hogy van-e esélye a terhességnek, van-e akármilyen alapbetegségem, egyebek. A kikérdezés után adott egy beutalót hasi ultrahangra, ahova elmentem. (A vége az lett hogy a hasi ultrahang nem mutatott elváltozást, továbbküldtek másik szakrendelésre, hormonális gondom volt).
Szóval nekem így nem kellett levetkőzni vagy felülni a vizsgálószékbe, a kikérdezés után átküldtek ultrahangra.
Valószínüleg nálad is így lesz, kikérdeznek majd a panaszaidról, mióta állnak fent, megkérdezhetik mennyire folyamatos a ciklusod, szóval egy mensi naptárat nem árt bevinni. Megkérdezhetik hogy van-e esély terhességre, van-e esetleg bármi alapbetegséged, milyen gyógyszereket szedsz, ilyenek. A kérdezgetés után eldönti a doki hogy szükséges-e megtekinteni a nemiszerveket, de hogy ha közvetlen ott vannak helyi panaszaid akkor valószínűleg muszáj lesz neki. Olyanokra gondolok mint kiütések, szemölcsök, égő érzés, viszketés, megváltozott folyás, egyebek.
Szűz lányt igyekeznek NEM megvizsgálni, de ha muszáj (sajnos néha egészen kislányokat is kell), akkor is kíméletesek.
Nem fáj, csak kellemetlen, és a félelem miatt rosszabb főleg - mert félsz - rászorítasz - máris rossz.
Vérvétel lesz vszeg, de a panasztól is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!