Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi történik idővel, ha nem...

Mi történik idővel, ha nem műtik ki a megnagyobbodott méhet?

Figyelt kérdés
Milyen következményei lehetnek, ha nem műtik ki a méhet, méhmegnagyobbodás okán (sok mióma). Ha már klimaxban van az ember és nem okoz nagy vérzést és egyéb kellemetlenséget. Mi történik, ha nem műtik ki?

2022. máj. 19. 09:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igen, meghagyná az 1db petefészkem és a méhszájat. Ami nagyon jó hír szerintem. És az is hogy laparoszkópia.

Már kacsingat szerintem amúgy a klimax sajna.

Nagyon köszi a válaszokat!

Te voltál végig, aki válaszolt?

2022. máj. 19. 10:36
 12/17 A kérdező kommentje:

Igen, méhnyakat meghagyná és az 1db petefészkemet.

Ami jó hír, mint ahogy az is hogy laparoszkóppal venné ki.

2022. máj. 19. 10:38
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
10# válaszolonak igaza van. Örültség tudom, de meg marad méhed meg 1 petefészked akkor szülhetsz még.
2022. máj. 19. 13:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a méhét kiveszik, mégis hogy szülhetne? Ekkora baromságot hogy lehet írni?
2022. máj. 19. 13:39
 15/17 A kérdező kommentje:
Hogy szülhetnék? Nem lesz méhem. Ha lenne se szülhetnék, mert nem egy-kettő kósza miómám van, hanem egy rakás.
2022. máj. 20. 10:12
 16/17 Cubina ***** válasza:

Szerintem nagyon nagy a méhed, az enyém is ekkora volt hosszú évekig. Súlyos hormonzavar miatt állandóan véreztem, súlyos vérszegény voltam, miómám és cisztáim voltak. Mégse műtöttek meg, mert az orvosok szerint túl fiatal voltam 45 évesen, gyerekszülés után.

Végül a kezeletlenség miatt rákos lettem, az egész méhem egy hatalmas tumor volt egy nagy miómával a falán, amit nem lehetett eltávolítani. A dokim szedetett velem egy Esmya nevű gyógyszert, hogy az milyen jó és majd eltünteti a miómát és a vérzést. 2 évig szedtem, semmit sem segített, végül betiltották, mert elég durván károsította a májat, több nő meg is halt miatta.

Az én májamat károsította, vérvétel után derült ki.

Ekkor viszont már mindent ki kellett venni. Méhet, méhszájat, petefészkeket, nyirokcsomókat.

A nagy méhet nem sikerült laparoszkópos módszerrel kivenni, a hüvely meg túl szűk volt, ezért felvágták a hasamat is a végén. Mindenfélével ijesztgettek az orvosok a műtét előtt. Hogy minden betegségem lesz, azonnal jön a klimax, szenvedni fogok, és a többi.

Semmi ilyen nem volt, még klimax se jött, pedig mindent eltávolítottak. Több mint két éve műtöttek, és a műtét napja óta megváltozott az életem. Nincs többé mióma, ciszták, ömlő vérzés, nem kell soha többé betét és nem hiányzik a méhem és a petefészkek, mert nekem mindig csak gondot okoztak. Az is csoda volt, hogy egyszer teherbe sikerült esni.

Ezeket csak azért írtam le, hogy ha csak gondod van, akkor érdemes minél előbb kivetetni a méhet. Szülni gondolom már nem akarnál 46 évesen, én is annyi vagyok.

És mivel bent marad a petefészek, ezért klimaxolni sem fogsz, egyszerűen csak nem lesz többé méhed, ami már amúgy is beteg.

Viszont kérdezz rá a laparoszkópiára, hogy ilyen nagy méh esetén mégis hogy tudják úgy kivenni, mert én inkább hasi vágást gyanítok. Vagy ha tág a hüvelyed, akkor ott is ki tudják húzni, akkor nincs vágás és a felépülés is gyorsabb.

Ha nem veszik ki, idővel még nagyobb lesz, még több miómád lesz és a műtét is komplikáltabb lesz.

Nekem áldás volt az eltávolítás, de rákosnak kellett lennem ahhoz, hogy végre megszabadítsanak a szenvedéseimtől. Ráadásul a hormonzavartól kövér voltam és csak híztam, akkor is ha semmit nem ettem. Ez műtét után megszűnt, nem volt több ösztrogén és egy év alatt 25 kilót fogytam.

Azóta sem érzem a méhem hiányát, nem érzem magam kevésbé nőnek, sőt, sokkal jobban nézek ki, mint 20 éves hájas koromban. Csak azt sajnálom hogy nem vettek ki mindent előbb.

Egyébként ez agyban dől el, hogy te miként fogod megélni a helyzetet. Arra kell gondolni, hogy nem leszel semmivel kevesebb, elmúlnak a panaszaid és soha többet nem lesznek problémák a méheddel. És ha megmarad a méhnyak, akkor a szex és a vágy is olyan lesz, mint régen.

Nekem mindent kivettek, de azóta se voltam senkivel, így nem tudom hogy mi újság odalent.

2022. jún. 17. 22:24
 17/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Mi lett végülis?
2023. szept. 14. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!