Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Támogatnád, hogy itthon is a...

Támogatnád, hogy itthon is a kormány bevezesse a menstruációs szabadságot, mint Spanyolországban tervezik, 3 nap járhatna havonta a nőknek?

Figyelt kérdés
[link]

2022. máj. 12. 16:34
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Persze inkább az okait kellene felfedni és kezelni annak hogy mitől fáj görcsöl. Nem hiszem hogy a test úgy teremtetett volna hogy egy ilyen ciklusnál fájdalmat érezzen.
2022. máj. 14. 18:31
 32/42 anonim ***** válasza:
12%

31

Férfi vagy nő vagy?

2022. máj. 14. 20:51
 33/42 A kérdező kommentje:
férfi igen tudom nem érzem át ezt az érzést.
2022. máj. 14. 20:56
 34/42 anonim ***** válasza:
35%

33

Hát nem...

Én sem érzem át, mivel soha nem fájt. Attól még látom, tudom, hogy vannak, akiknek nagyon fáj.

2022. máj. 14. 21:05
 35/42 anonim ***** válasza:
32%

31

A test nem olyan és nem úgy működik mint egy autó... A biológia egy sokkal komplexebb tudomány mint bármi más. Lásd koronavírus, van akin átmegy, a másik 2 hétre kifekszik, a harmadik belehal, a 4. meg meg sem érzi és azt sem tudja hogy koronás volt. Ezt csak azért hoztam ide, mert ezt ezer dolog befolyásolja, legfőképp a genetika, amit ükszülőtől is hordozol.

Szóval ez hogy nem hiszed hogy a test úgy teremtett volna hogy pont pont pont, azt én meg is értem. Biztosan nem úgy teremtett hogy 20 évesen valakinek mellrákja legyen, meg 30 évesen tüdőrákja (úgy hogy soha nem dohányzott), hogy 18 évesen agydaganata legyen valakinek, vagy éppen 28 éves korára a 3. infarktusán van túl. Nyilván nem erre termett egy emberi test. Ettől függetlenül ez van és létező dolog, ennek nyugodtan nézz utána és közel sem olyan ritka mint te azt gondolnád. De ez nem egy autó, hogy legördül a 20. ezredik példány, aztán tudunk adni rá X év garanciát mert addig biztosan nem lesz probléma. Sajnos a biológia ennél összetettebb és komplexebb dolog. Van akinek sajnos fájdalmas lehet a menstruáció, gondolom én, nem vagyok nő, de nyilván nem kitalált dolog.

2022. máj. 14. 21:23
 36/42 anonim ***** válasza:
34%

"Nem hiszem hogy a test úgy teremtetett volna hogy egy ilyen ciklusnál fájdalmat érezzen."

Pedig elég egyszerű az evolúciós előny. A terhesség és szoptatás, valamint a ciklusok kapcsolatát valószínűleg az őskori közösségek is ismerték. Az ókorból már írásos feljegyzés fájdalmas menstruációra javallatként a minél hamarabbi teherbe esés.

2022. máj. 14. 22:47
 37/42 A kérdező kommentje:

Erre gondoltam hogy bünteti a természet ha "elpazarlódik" az érett petesejt.

De nem logikus mert mondjuk akkor a férfi sperma elpazarlása is fájhatna a férfiaknak ha logikus lenne a dolog.

2022. máj. 14. 23:00
 38/42 anonim ***** válasza:
29%

"De nem logikus mert mondjuk akkor a férfi sperma elpazarlása is fájhatna a férfiaknak ha logikus lenne a dolog."

A sperma eltékozlása esetén nemigen van, ami fájdalmas ingerületet küldjön az idegpályáknak, tekintve, hogy a sperma kikerül a férfi testből, és onnantól nincs semmi információ a további sorsáról.

2022. máj. 14. 23:08
 39/42 anonim ***** válasza:
65%

Nem támogatnám lányként sem.

Pofátlanság, hogy valaki meglóg az iskolából vagy a munkahelyéről úgy, hogy semmi baja nincsen, közben pedig marha jól elszórakozik otthon. Az ilyenek általában még akkor sem végzik el rendesen a feladataikat, amikor végre bemennek iskolába vagy dolgozni. Szeretik kerülni a munkát.

Szerencsére egyelőre úgy néz ki, hogy Magyarországon nem fognak ilyen baromságot bevezetni.

2022. máj. 21. 07:52
 40/42 anonim ***** válasza:
61%
Vannak olyanok, akiknek semmi bajuk nincsen a menstruáció alatt, de azért sokan vagyunk, akik nehezen viseljük. Alapjában véve a fájdalomküszöböm elég magas, nem voltam 4 éve táppénzen sem. De a menstruáció mégis minden hónapban a padlóra tesz, nagyon fájdalmas az első 2 nap+ nagyon erős is a vérzésem, nagyon nehéz így túlélni a napokat, nekem ráadásul 7 napig szokott tartani. Ezt csak az érthető, aki átélt ilyet. Az első néhány évben nekem sem volt fájdalmas a menstruációm, csak erős. Akkor én sem gondoltam, hogy ilyen rossz lesz. Senkinek nem kívánom ezt, csak azoknak, akik sajnálnák, ha lenne mondjuk 1 nap pótszabadsága a nőknek havonta.
2022. jún. 8. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!