Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Támogatnád, hogy itthon is a...

Támogatnád, hogy itthon is a kormány bevezesse a menstruációs szabadságot, mint Spanyolországban tervezik, 3 nap járhatna havonta a nőknek?

Figyelt kérdés
[link]

2022. máj. 12. 16:34
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
91%

9-es azt tudtad, hogy minden 10. nőnek endometriózisa van? Szerintem ez már eleve nem ritka, na de arról ne is beszéljünk, hogy nekem 35 évesen derült ki holott minden évben rendszeresen jártam nőgyógyászhoz és kislány koromól azt hallom hogy ez normális. A mezei nőgyógyászok nem is veszik észre, aztán így én azt is simán el tudom képzelni, hogy minden 5. nőnek endoja van csak még nem tud róla.

És pl nem csak a görcs a gond, hanem pms tünetek, szédelgés, hányinger, gyengeség, ingerültség....én is baromira örülnék ha kapnék szabadnapot.

Igaz a 3 nap az talán túlzás, de havi 1 nap szerintem minden nőnek nagyon jól jönne.

2022. máj. 12. 17:18
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudtam, de minden endometriozisos nő erősen görcsöl is?

Most megnéztem a cikket, én úgy értelmezem, hogy abban az esetben jár ez a plusz szabadság, ha indokolt. Ezzel egyetértek, persze

2022. máj. 12. 17:29
 13/42 anonim ***** válasza:
100%
ja amúgy nem mindegyik görcsöl ebben igazad van...sőt...van olyan nő akinek nagyon elterjedt az endoja és még sem görcsöl a másiknak meg alig van és mégis...igen amúgy az biztos, hogy sokan visszaélnének ezzel a lehetőséggel, de azoknak akiknek valóban görcsöl nagyon jól jönne csak nehéz lenne ebben a kérdésben igazságot tenni meg bebizonyítani hogy kinek fáj valóban és kinek nem.
2022. máj. 12. 17:45
 14/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha alanyi jogon minden nőnek jár menstruációs szabadság, azzal azok a nők fogják megszívni, akiknek nem fáj annyira, vagy fáj, de kibírják. Munkáltatói oldalról a "nem vesszük fel, mert szülni fog" és a "nem vesszük fel, mert otthon marad a beteg gyerekkel" mellé most már jöhet a "nem vesszük fel, mert otthon marad menstruálni" is. (egyébként pont azokban az országokban, ahol most is van, összességében is siralmas a nők munkaerőpiaci helyzete, pl. Japán) Én orvosi papírhoz kötnék, ahogy bármi más pl. migrén esetén is.
2022. máj. 12. 19:20
 15/42 anonim ***** válasza:
59%
Hülyesègnek tartom. N
2022. máj. 12. 20:35
 16/42 anonim ***** válasza:
60%
Elvben ez egy nagyon jó dolog. A menstruáció legrosszabb napja felér egy betegséggel. A valóságban persze csak az lenne a következménye hogy még kevésbé szívesebben vennének fel nőket a munkahelyekre.
2022. máj. 13. 09:56
 17/42 A kérdező kommentje:
Igen lehet munkavállalási szempontból a visszájára fordulna. Bár szakképzett munkaerőből még mindig hiány van tehát ..
2022. máj. 13. 13:51
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

"Bár szakképzett munkaerőből még mindig hiány van tehát .."

Jelenleg igen. De nem minden szakmában, és ahol igen, ott sem fog örökké tartani. Ha pedig leépítések jönnek, tudjuk, kit küldenek el elsőként...

2022. máj. 13. 14:05
 19/42 anonim ***** válasza:
43%

Természetesen támogatnám, bár soha életben nem fájt a hasam menzeszkor. (Most meg már lassan menopauzám lesz.) A nők életük legaktívabb részében havonta véreznek. Elképzelhetetlen csoda az a hormonális folyamat, aminek eredményeképpen létrejön a ciklus. A menzesz a hold fázisaihoz is igazodik. Egy valódi csoda. Nos, hogy a vérbe ne lenne jó, ha ilyenkor minden nő otthon maradhatna 3 napig? A zsidó nők, az indián nők ilyenkor különvonultak és egy hétig magukkal és a testükkel foglalkoztak. Regenerálódtak, pihentek. Persze a többi éppen menstruáló nővel jót bandáztak.

Igen, nagyon nagyon támogatnám.

(Képzeljük el, hogy a férfiak menstruálnának minden hónapban. Na vajon nem lenne már évszázadok, évezredek óta megkönnyítve számukra ez az időszak?)

2022. máj. 13. 14:14
 20/42 anonim ***** válasza:
40%
1-2 receptes cataflam kell ehhez, 30 ève menstruálok de sosem volt mèg olyan hogy ne tudtam volna dolgozni, pedig èn is szenvedek addig, amìg nem hat a gyógyszer.
2022. máj. 13. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!