Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Támogatnád, hogy itthon is a...

Támogatnád, hogy itthon is a kormány bevezesse a menstruációs szabadságot, mint Spanyolországban tervezik, 3 nap járhatna havonta a nőknek?

Figyelt kérdés
[link]

2022. máj. 12. 16:34
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
78%

"At the Victorian Women's Trust, executive director Mary Crooks said the benefits of period leave have been "absolutely palpable" for her office which has 13 female staff members.

"You shouldn't have to be dishonest about why you can't come to work, and why you can't perform productively at work," she said, adding that the reproductive cycle was crucial to women's physical and mental health.

The trust's policy gives women options: a comfortable spot to work in the office, permission to work from home or to take up to 12 paid days of menstrual leave each year.

In the four years since it was introduced, staff have only taken 21 paid period leave days between them, Crooks said.

The culture has become more supportive and staff feel more comfortable discussing their menstrual needs and care for themselves better, she said. Because employees feel respected by their company, they also work more productively, Crooks added.

"I think there's nothing but positives that have come about in our workplace as a result of it," she said. "To us, the removal of shame and stigma is one of the great big jigsaw pieces in the gender equality picture."

A Victorian Women's Trust ügyvezető igazgatója, Mary Crooks szerint a 13 női munkatársat foglalkoztató irodája számára "teljesen kézzelfogható" volt a menstruációs szabadság előnye.

"Nem kellene, hogy hazugnak kelljen lenned azzal kapcsolatban, hogy miért nem tudsz bejönni dolgozni, és miért nem tudsz produktívan teljesíteni a munkahelyeden" - mondta, hozzátéve, hogy a reproduktív ciklus kulcsfontosságú a nők fizikai és mentális egészsége szempontjából.

A tröszt politikája lehetőségeket biztosít a nőknek: kényelmes helyet az irodában, engedélyt az otthoni munkavégzésre, vagy évente legfeljebb 12 nap fizetett menstruációs szabadságot vehetnek ki.

A bevezetése óta eltelt négy év alatt a dolgozók mindössze 21 fizetett menstruációs szabadságnapot vettek ki, mondta Crooks.

A vállalati kultúra támogatóbbá vált, és a munkatársak szívesebben beszélnek a menstruációs szükségleteikről, és jobban gondoskodnak magukról - mondta. Mivel a dolgozók úgy érzik, hogy a vállalat megbecsüli őket, produktívabban is dolgoznak, tette hozzá Crooks.

"Azt hiszem, csak pozitív dolgok történtek a munkahelyünkön ennek köszönhetően" - mondta. "Számunkra a szégyen és a megbélyegzés megszüntetése az egyik nagy kirakós darabja a nemek közötti egyenlőségről alkotott képnek".

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

[link]

Tehát 13 nő a fejenként egy évre engedélyezett 12 nap helyett (156 nap) ÖSSZESEN 21 napot vett ki az adott évben. Ennyit arról, hogy mennyire élnének vissza az alkalmazottak a lehetőségekkel...

2022. máj. 13. 17:14
 22/42 anonim ***** válasza:
74%
#21 És ugyebár ami egy kultúrországban, azon belül is egy megbecsült és jól fizető munkahelyen történik, az történne mindenhol máshol is a világban... ja, nem. Megnézném, be mernének-e hozni hasonló intézkedést olyan országban, ahol a nemzeti kultúra része a bliccelés és sumákolás.
2022. máj. 13. 17:46
 23/42 anonim ***** válasza:
4%

22

Persze. Biztos havonta 4x menstruálna hirtelen mindenki. Jaa, nem.

2022. máj. 13. 18:20
 24/42 anonim ***** válasza:
38%
20-as attól hogy te nem szenvedsz, attól még másnak a cataflám sem használ.
2022. máj. 13. 19:25
 25/42 anonim ***** válasza:
20%

De, ku rvára szenvedek már 30 ève, ezt le is ìrtam.

Ha neked ennèl is nagyobb fájdalmaid vannak, kezeltesd magadat, ennyi.

2022. máj. 13. 19:29
 26/42 anonim ***** válasza:
96%

25

Igen, pontosan ez volt az idézett cikkben, hogy azok a nők nem támogatják, akik már idősebbek és maguk (is) végigszenvedték a munkában töltött éveiket... Hát én nem szenvedtem végig, de ha végigszenvedtem volna, MÉG INKÁBB támogatnám, hogy másoknak (fiatalabbaknak) jobb legyen, mint nekem volt.

2022. máj. 13. 19:32
 27/42 anonim ***** válasza:
73%

Nem vagyok idős :D

Csak annyi a különbsèg, hogy minket mèg felkèszìtettek az èletre, mint ahogy èn is megtettem ezt a lányommal.( és az

endometriózist ne keverjük ide, az egy komoly betegsèg)

2022. máj. 13. 20:07
 28/42 anonim ***** válasza:
44%
A kezeltesd magaddal az a k. nagy probléma, hogy 10 nőgyógyászból 10 elhajtja a kedves pácienst hogy törődjön bele ez normális.
2022. máj. 14. 03:08
 29/42 anonim ***** válasza:
12%
Támogatom
2022. máj. 14. 14:32
 30/42 anonim ***** válasza:
32%
Bár én férfi vagyok, támogatnám. Azért van akinek tényleg indokolt lehet. Nem lehet kellemes.
2022. máj. 14. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!