Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nők, akik nem szeretnétek...

Nők, akik nem szeretnétek kipróbálni a menstruációs kelyhet. Mi az oka?

Figyelt kérdés

2022. máj. 2. 10:36
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
78%

Ááá, én -öt évig használtam, s ha előbb rátalálok, egész életemben használtam volna.

Egy tampon sokkal kevésbé higiénikus, a betétről nem is beszélve (az mitől lesz higiénikus, hogy ott ülsz a vérben? Nyilván nem cseréled ki pár csepp után).

A kehely jóval többet tart keg, mimt a tampon, nem lötyög benned, nem ott van, ahol a tampon, szóval kényelmesebb is, és mivel jóval több fér bele, simán kibírja a 8- 10 órát csere nélkül (s nem, nem benned rohad a vér, a kehelyben van), szóval nem kell cserélni munkahelyen, de ha mégis, ki tudod üríteni a vécén, s visszateszed, otthon meg rendesen elmosod, nem lesz semmi bajod.

De azt is lehet, hogy viszel egy kis flakon vizet a vécébe, s elöblíted, nem kell kimenni a közös mosdóig.

2022. máj. 2. 11:33
 12/32 anonim ***** válasza:
32%

11,

"visszateszed, otthon meg rendesen elmosod" Én speciel inkább *azelőtt* szeretem rendesen elmosni a dolgokat, mielőtt felteszem. Ízlések és pofonok? Uh.

2022. máj. 2. 11:40
 13/32 anonim ***** válasza:
19%
Okkal nem póbáljuk ki . Ezen gondolkodtál már?
2022. máj. 2. 11:40
 14/32 anonim ***** válasza:
66%
Nekem amikor megjön az első 2-3 napon nagyon erősen megvan. Ilyenkor tampon, és betét is van egyszerre. Első napon mondjuk reggel 5 órakor behelyezem a normál tampont,+ betét, fél óra múlva már kicsit véres a betét. Első pár napban fél majd óránként kell cserélnem tampont. Arról nem is bezélve, hogy ilyenkor elég sok vér távozik. Nekem a kehely elképzelhetetlen lenne, mert mindig attól tartanék, hogy hiába van ott, valahol szívárogni fog. Meg számomra olyan idegen az egész, hogy gyűjtöm a vért, majd ki kell mosnom. Jó nekem a tampon és betét. Vannak dolgok amiket nem akarok sosem kipróbálni. Ez az egyik.
2022. máj. 2. 11:53
 15/32 anonim ***** válasza:
65%

12es, írtam erre is megoldást...

Vizesflakon, törlőkendő.

Arra akartam rávilágítani, hogy a felsorolt érvek egyike sem állja meg a helyét.

Meséld már el, miért higiénikus egy betét? Ott ülsz a vérben, tényleg -tök jó.

Meg az első válaszoló, hogy harangozik....pfff ...ekkora ökörséget ritkán olvasni.

2022. máj. 2. 11:55
 16/32 anonim ***** válasza:
24%
15, a fülkében nincs lehetőség normálisan szappannal kezet mosni. a koszos kezeddel fogsz magadban nyúlkálni?
2022. máj. 2. 12:01
 17/32 anonim ***** válasza:
91%
Én nem cserélgetem idegen helyen, simán kibírja ameddig hazaérek. Semmit nem lehet érezni belőle, nem lötyög benne a vér, nem szivárog. Amúgy elmondom, hogy nem érintkezik levegővel, nem indul el a bomlás folyamat, egyáltalán nem rohad benned. Konkrétan semmilyen extrém szaga sincs, nem olyan büdös, mint amikor betétet, tampont cserélsz. Elfertőtleníted, nem tapadnak meg a kórokozók rajta. De amúgy nem értem miért kell minősítgetni a másikat, főleg olyan ostobaságokat írni, mint hogy irigyek vagyunk😀 mire? Hogy te betétet használsz én meg nem? 😀 Kicsit sem nevetséges.
2022. máj. 2. 12:18
 18/32 anonim ***** válasza:
94%
En kiserleteztem vele par honapig, de nekem sajnos nem jott be. Pedig keves verzesem van es mivel bent lehet akar 12 oraig is, igy a munkahelyen pl uritenem se kellett volna, mert nem telt meg, de a legkisebb, tiniknek valo kehely is alig ment fel, ereztem, nyomott. Egyebkent engem a minitampon is zavar, szoval gondolhattam volna, hogy a kehely is fog, de azert adtam neki egy eselyt.
2022. máj. 2. 12:22
 19/32 Andizsuzsi ***** válasza:
92%

"A tele kelyhet leszedni, kiöntögetni, elmosogatni, aztán visszarakni"

Olyan ismerős, aki használta és szükséges volt cserélnie, kettőt használt. Vitte a tisztát magával a WC-re, a használtat csere után mosta el, otthon újra alaposan.

2022. máj. 2. 12:29
 20/32 anonim ***** válasza:
88%
Gondolkodtam már rajta, de még "nem volt merszem" kipróbálni. Egyrészt nekem a tampon, gyegébb napokon a betét tökéletes. Másrészt félek, hogy az adott helyen nem lesz lehetőségem higiénikusan cserélni. Tamponból pl. tudok appikátorost tartani magamnál, azt még fesztiválon/koncerten is tudom cserélni.
2022. máj. 2. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!