Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Komolyabb hormonális probléma...

Komolyabb hormonális probléma állhat a háttérben, vagy csak nem álltak még helyre a hormonok a fogamzásgátló abbahagyása után?

Figyelt kérdés

Évekig szedtem, fél éve hagytam abba kb. de nagyon pattanásosodik az állam, állcsontom, hátam. Ez valami komolyabb bajra utal, vagy "csak" fel vannak még mindig borulva fél év után is a hormonok? Felnőtt nő vagyok, közel a 30-hoz, szóval nem ilyen tini kori pattanásosodásról van szó.

Érdemes lenne kivizsgáltatni magam, vagy várjak még, több idő kell a hormonoknak, hogy helyre álljanak?

Az állam, arcom sose volt pattanásos tini koromban sem, a hátam viszont igen, nem gondoltam, hogy ennyi idősen is visszajöhet ez a probléma a gyógyszer abbahagyása után.

2022. ápr. 28. 12:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem a glutén és a tejtermékek abbahagyásával múltak el teljesen. Amúgy ugyanez volt nekem is, csak nekem az arcom is olyan volt egy ideig, de aztán az elmúlt miután laktózmentesre váltottam kb 25 évesen, a hátamon viszont maradt, de így már szerencsére ott sincs (36 vagyok)

Orvosnál jártam, nem vizsgáltak ki, krémet írtak fel és antibiotikumot. Nem használt.

2022. ápr. 28. 13:10
 2/4 A kérdező kommentje:

És te szedtél valaha fogamzásgátlót? És ha igen, amíg szedted, gondolom nem voltak pattanásaid neked sem.

Nagyon köszönöm a válaszod!

2022. ápr. 28. 13:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 évig szedtem, kb egy évbe telt, mire minden helyreállt, a bőröm, a ciklusom, és végre fogyni is tudtam. A dokim szerint nagyon hosszú szedés után egy év is belefér ebbe. De ha izgulsz, akkor nyugodtan elmehetsz egy vérvételre.
2022. ápr. 28. 13:58
 4/4 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Nem szedtem fogamzásgátlót, de a nőgyógyász akarta, csak én nem.
2022. ápr. 28. 23:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!