Változókorban levő nők, miből tudhatnám meg, hogy még
meddig fogok menstruálni?
Figyelt kérdés
50 éves vagyok. 48 éves koromig rendesen menstruáltam. Akkor volt egy pszichózisom, nagyon sok gyógyszert kellett szednem. Másfél évig teljesen összevissza volt minden, leginkább vérezgettem. Kb. másfél hónappal ezelőtt elhagytam (engedéllyel) szinte az összes gyógyszerem, múlt hónapban és ebben a hónapban teljesen rendesen megjött a vérzésem. Nagyon erős, elég szabályos, tehát az elején rendesen vérzek, aztán gyengül, végül teljesen elmúlik. Viszont iszonyatosan megvisel. (Nekem soha nem volt gondom, nem fájt, nem voltam ideges, nem puffadtam, nem volt mellfeszülésem, stb.)
Van valami hormonvizsgálat, amiből tudnám, hogy meddig fog még nagyjából megjönni?
Ez alapján inkább megcsináltatnám laborban, a háziorvos segíthet kielemezni.
2022. ápr. 18. 12:49
5/9 anonim válasza:
Semmiből, egyszer csak nem jön meg. 8 évig folyt nálam a változás.
2022. ápr. 18. 14:47
6/9 anonim válasza:
3-5 napi és 21. napi hormonsorból elég sok minden látszik.
Ha nem akarsz annyi mindent nèzetni, akkor talán az AMH hormon érték ami leginformatívabb. Azt mutatja meg, hogy mennyi tartalékkal rendelkeznek a petesejtjeid.
2022. ápr. 18. 18:14
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2022. ápr. 18. 20:18
8/9 anonim válasza:
háziorvos és nőgyógyász is megvizsgál és az alapján tudja meddig lehet gyereked
2022. ápr. 19. 11:09
9/9 A kérdező kommentje:
Jaaaaj, dehogy akarok én gyereket. :) Mivel másfél évig ez a vérezgetés volt (valószínűleg a gyógyszerek miatt), ezért azt hittem, hogy már nem fogok rendesen-rendszeresen vérezni. És most sok örömöm nincs már benne, inkább túl lennék rajta. Folyamatosan veszem a betéteket, tamponokat, állandóan átázok (mert már sokszor kiszámíthatatlan, hogy mikor mennyit vérzek), állandóan bugyit mosok (de sokszor még a nadrágom/szoknyám is).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!