Normális hogy 18 évesen ilyen rendszertelen a
menstruációm?
Figyelt kérdés
13 évesen jött meg először, 16 éves koromig teljesen rendszertelen volt, majd utána mindig két havonta jött meg. Mások szerint ez normális volt, mert 20 éves korig kell beállnia, viszont December 28.án jött meg utoljára, azóta semmi. Most éppen kicsit görcsöl a hasam, de ennyi. Védőnő szerint ez lehet stressz vagy akár laktózérzékenység miatt, ez igaz? Mennyire kéne emiatt aggódnom?
Nem különösebben érzem elrontásnak. Van bennem egy egészséges szégyenérzet, tartás és önbecsülés. Ezeket nem tudom összegyeztetni egy nőgyógyászati vizsgálattal. Eddig semmi bajom nem volt, amihez orvos kellett volna. Szerencsés vagyok.
2022. márc. 27. 12:31
12/18 anonim válasza:
4-es vagyok és tudom nagyon nehéz elmenni nőgyógyászhoz, de kérlek 1x menj majd el. Nagyon fontos a rendszeres nőgyógyászati szűrés nekem most halt meg az ismerősöm méhnyakrákban amiatt mert elhanyagolta és lehet nincs bajod, mert te úgy érzed, de sok rák tünetmentes. Ha esetleg a férfiaktól tartasz akkor feltudsz keresni női nőgyógyászt is. Nekem is kellemetlen elmennem, de jó esetben évente 1x kibírom hogy benéznek a "barlangba" és vesznek le mintát szűrésre.
2022. márc. 27. 13:18
13/18 anonim válasza:
12
Férfi vagy nő teljesen mindegy; maga a helyzet, amibe kényszerülnék, az megalázó. A méhnyakrák nem jön olyan könnyen; utánaolvastam. Leginkább a hajlam örökletes, plusz néhány hpv törzs okozHAT bajt. Engem egyik sem érint.
2022. márc. 27. 14:46
14/18 anonim válasza:
#13 Gondolom akkor a háziorvosnál se engeded, hogy meghallgassák a tüdőd, ha esetleg meg vagy fázva, mert nehogy meglássa az orvos a melled... Istenem ez a hozzáállás, mint egy tininek :D szerinted az orvost az érdekli, hogy nézel ki? A munkáját végzi. Gondolom ha terhes leszel akkor is otthon szülést választasz konzultáció nélkül, nehogy véletlenül nőgyógyászhoz kelljen menni :D De ahogy említették előttem, úgy rontod el az életed, ahogy szeretnéd.
2022. márc. 27. 15:09
15/18 anonim válasza:
14
Lehet, hogy őt nem érdekli; de engem érdekel, hogy ki milyen körülmények között lát. Ez nem az orvosról szól.
2022. márc. 27. 17:13
16/18 anonim válasza:
14-es szerintem felesleges leállni vitatkozni ahogy látom neki van egy véleménye amin nem lehet változtatni, mert e szempontból ignoráns. Én csak annyit mondok minden ember saját maga élete kovácsa, mindenesetre aki teheti lehetőleg ne kövesse a példáját.
Lehet emiatt le leszek pontozva, de nem érdekel gondolom az elözőket is ő pontozta le pedig abszolút jó szándékból írtam. :)
2022. márc. 27. 19:11
17/18 anonim válasza:
16
Nem, nem pontoztalak le, mert érződött a jó szándékod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!