Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Sokan nem jarnak nogyogyaszhoz?

Sokan nem jarnak nogyogyaszhoz?

Figyelt kérdés
Van egy baratnom aki mar 2 eve kapcsolatban van es rendszeres szexualis eletet el, es nemreg mondta hogy o meg sosem volt nogyogyasznal... Nagyon csodalkoztam. Sokan vannak akik meg nem voltak? :O (20 eves a lany)
2022. márc. 23. 15:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Sokan. Ugandában pl. több millió ilyen nő él. Nigériában is. De Magyarországon is jócskán vannak.
2022. márc. 23. 16:24
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Biztosan sokan vannak, félelemből, nemtörődömségből, úgy vannak vele, hogy nincs baj, akkor minek, ki tudja. Pedig ha már él az ember szexuális életet, akkor időnként nem árt elmenni, még ha nincs is panasz.

Egyébként én is utálok bármilyen orvoshoz járni, igazán lelkiismeretes nőgyógyászhoz sem volt még sosem szerencsém (magánban sem), de valahogy rákszűrésre elmegyek mindig, azt fontosnak tartom.

2022. márc. 23. 16:35
 3/11 anonim ***** válasza:
44%

A 20 éves barátnőd nem tragédia, hogy nem volt még.

Biosz szakos kolléganőm tizen éve nem volt. Egy vénlány ismerős még életében nem volt (50 múlt). Én tizensok éve nem voltam. Voltam már életemben, tudom, milyen az, de nagyon nem kívánom, hogy idegen matasson bennem.

A legtöbb nőgyógyászati probléma életvitelből adódik: fogamzásgátló tabi: gombásodás, hormon/vérzés/libidó gondok, különféle folyások. Tabletta nélkül ezek jó eséllyel elkerülhetőek. A hpv nem kicsapongó szexuális élettel elkerülhető.

Egyedül a terhesség, szülés és komolyabb gondok igényelnek orvost, az viszont kétségtelen, hogy akkor nincs más választás.

2022. márc. 23. 18:41
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Jesszus, “ A hpv nem kicsapongó szexuális élettel elkerülhető.” konkrétan egy szexuális aktussal el lehet kapni. Ezen kívül van endrometrózis, ciszta, stb. ami szűréssel derül ki. Nem reklámoznám ezt, utolsó!
2022. márc. 23. 21:25
 5/11 anonim ***** válasza:
51%

4

(A hpv-t)"konkrétan egy szexuális aktussal el lehet kapni" Igen; ezért fontos, hogy megválogassa az ember, kivel fekszik össze.

Nem reklámozom, de elmondom minden ismerősömnek, tanítványomnak, ha szóba kerül. Van élet nőgyógyász nélkül.

2022. márc. 24. 17:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor megyek ha úgy érzem baj van. Szültem 2 gyereket. Tablettát nem szedtem, a férjem vigyázott. Most már nem kell. Atestem a menopauzan. Monogám vagyok. Nincs panaszom. Azt gondolom a szervezet jelzi ha valami nincs rendben.
2022. márc. 26. 07:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

7

Tökéletes; így van!

2022. márc. 26. 09:06
 8/11 anonim ***** válasza:
73%
Én se voltam még pedig már 26 éves vagyok. Nem is tervezek menni (legalább is még nem). Most gondoljatok akármit, de én ezzel a "kell járni nőgyógyászhoz" meg hogy "a nőgyógyászati vizsgálat a nők életének része" hozzáállással sokszor úgy vagyok hogy szerintem a régi időkben is megvoltak nőgyógyászati vizsgálat nélkül a nők. Tehát régen se volt az "életük része". Szültek akár 8 gyereket is, azt még se lett semmi bajuk, öregkort megélték, nem lettek pl méhnyakrákosak stb... Na meg ott vannak a természeti népek közül is a nők. Hát azok? Őket se látja soha életükben nőgyógyász még is élnek vígan. Na jó tudom hogy a mai világban már itt van a fejlett orvostudomány, vannak szűrések és érdemes élni velük, csak elmondtam hogy nekem sokszor ez a vélemény jut eszembe erről az egész "kell járni nőgyógyászatra" ügyről. De ne értsetek félre ilyet nem mondtam hogy életembe nem akarok menni. Csak ezt azért mondtam el mert nekem is elég frusztráló hogy csak ezt a nőgyógyászati vizsgálatot veszik ennyire szigorúan azt összes szűrések közül. Miközben tudok egy jó pár (nem nőgyógyászati) rákot és megbetegedést amikben sokkal többen megbetegszenek meg meghalnak mint mondjuk méhnyakrákban. Érdekes azoknak a betegségeknek a szűrését még se veszik ilyen szigorúan.
2022. szept. 16. 18:47
 9/11 anonim ***** válasza:
65%

8

Tökéletes meglátás!

A gyerekvállalásig simán ki lehet tolni az első vizitet.

2022. szept. 16. 20:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy nem lett bajuk? 😀 Nem véletlenül lett a méhnyakrák a 2. leggyakoribb női daganat típus. Illetve nem véletlen tűnt el azokból az országokból, ahol már régóta oltanak ellene széleskörben. A régi időkben nagyon sokan belehaltak, de nem csak ebbe, hanem sok más, ma már kezelhető betegségbe. Kicsit érthetetlen is számomra, hogy ezt miért kell magyarázni.
2022. szept. 16. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!