Mi tortenhet a nogyogyasznal?
Nem nőgyógyászat, mammográfia!
De előfordulhat, hogy a nőgyógyász ír beutalót a mammográfiai szakrendelésre. Összefüggő, egymást átfedő szakterület mind a kettő.
A nőgyógyász a nemi szerveidet - hüvely, méhnyak, petefészek, petevezeték, stb. - vizsgálja, feltárja.
De ahogy korábban jeleztem, jogosult arra, hogy írjon beutalót neked mammográfiai szakrendelésre!
Az emlőkben (mellekben) található elváltozással ők foglalkoznak. Ultrahang szokott ott lenni és röntgengép, ami átvilágít, mint a tüdőszűrésnél.
Persze, hogy foglalkozik az ilyen problémákkal. Meg fogja tapogatni, esetleg ultrahangos vizsgálatot is ajánlhat. Mammográfiához szerintem még fiatal vagy.
De egyáltalán nem kell rosszra gondolni, ezek általában ártalmatlan duzzanatok, a ciklussal járó hormonális változásokkal jönnek-mennek.
Ha indokoltnak tartja, akkor végezhet más vizsgálatot is, ilyen idős korban egyébként sem árt átesni a rutin nőgyógyászati ellenőrzésen.
Egyáltalán nem szörnyű a dolog, nem kell paráznod tőle. Maximum kicsit kellemetlen lehet.
A mell nem nőgyógyászati szakterület!
Nekem minden vizsgálat nélkül ráírta a papíromra, hogy mammográfiai vizsgálat javasolt, a háziorvos adott beutalót.
Ha édesanyád ragaszkodik nőgyógyászhoz, akkor sem fog megvizsgálni (hüvelyen keresztül), ha te nem kéred, csak a panaszaid nézi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!