Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha kiderül, hogy hpv-m van,...

Ha kiderül, hogy hpv-m van, felejtsem el a szexuális életet?

Figyelt kérdés
Biztosan szakítani fog velem a pasi, akivel ismerkedek, és másnak sem fogok kelleni...
2022. márc. 13. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
19%
Miből gondolod, hogy másnak sem fogsz kelleni? Vannak olyan emberek a Földön, aki nem a szexuális életből élnek. Nem kell havonta megcsinálni.
2022. márc. 13. 11:13
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
HPV-n a szexuálisan aktív emberek 80-90%-a átesik. Amíg tart nálad a fertőzés, addig fokozott higiénia + óvszer! Egyébként magától gyógyulni fog, ha jó az immunrendszered. Gardasil 9-et érdemes beadatni, hogy utána ne kapd el újra. Melyik típus(oka)t állapították meg?
2022. márc. 13. 11:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Még nem tudom, következő hónapban van időpontom vizsgálatra, de kemény tapintású bőrkinövésem van a kisajkaimon, szinte biztos vagyok benne hogy hpv-m van.
2022. márc. 13. 11:29
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
A HPV-t a férfiaktól lehet elkapni, ha nem használtok óvszert. A pasit is ki kell vizsgáltatni és ha ő is fertőzött akkor kezeltetni kell.
2022. márc. 13. 11:38
 5/8 A kérdező kommentje:
Ha az exemtől kaptam el, akkor gyakorlatilag már én is fertőzök?
2022. márc. 13. 11:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Amikor nem akút időszakban van a HPV akkor mások megfertőzésének az esélye majdnem nulla. Akkor kell figyelni amikor kelések vannak, mert azok tudnak fertőzni.

Sok embernek van, nem kell tőle félni. Lehet kezelni.

2022. márc. 13. 13:29
 7/8 A kérdező kommentje:
De akinek van, meg tud tőle szabadulni vagy mindig ki fog jönni?
2022. márc. 13. 13:51
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os, a szemölcs HPV vírussal van tele, ez mindig fertőz, amíg ott van. A másik típus a high risk, az nem okoz szemölcsöt, sőt semmilyen tünete sincs, csak idővel rákot okozhat.

Addig fertőznek, amíg fertőzött vagy. Igen, ki lehet gyógyulni belőle véglegesen.

2022. márc. 13. 14:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!