43 éves vagyok és 2 hónap múlva egy betegség miatt méh eltávolításom lesz. Egyrészről örülök, mert nem lesz havim, meg megszűnnek a fájdalmak. Másrészt viszont úgy érzem, hogy már nem leszek nő. Nem szülhetek többet gyereket. Olyan, mintha semleges nemű lennék. Biztos butaság, de nem tudom kiverni ezeket a gondolatokat a fejemből. Csak őrlődöm, meg sírok. Selejtesnek érzem magam. A fiam császárral született, ezért is hallgattam, hogy én nem is szültem. Az sem jött össze, és már az sem fog, hogy klimaxom legyen. Semmi nem úgy lett, ahogy én szerettem volna.
2022. febr. 10. 16:12
1/10 anonim válasza:
Gondolj azokra, akiknek 23 évesen kellett eltávolítani, és nem szülhettek se így se úgy :(
Hogyne lennél nő, 44 éves korodban amúgy se szülnél. Az, hogy belül nincs meg egy szerved, nem változtat semmit, nem a méhedtől vagy nő. Ne aszerint mérd magad, hogy milyen módon hoztad világra a gyerekedet. Kitől hallgattad, hogy te nem is szültél? És te azt az illetőt még mindig a rokonodnak tekinted? Klimaxod lesz, ha már annyira vágysz rá, ha megszűnik a hormontermelés.
Rám kifejezetten pozitívan hatott, hogy nem kell menstruálni és nem kell rákszűrésre járni és egy rákkockázat kiesett.
Menj pszichológushoz, mert általában van bajod önmagaddal, ez csak egy konkrét esemény, ahol ez kibukott.
2022. febr. 10. 16:38
4/10 anonim válasza:
Tudom ez nem könnyű de első szerintem az élet utána jön minden más
2022. febr. 10. 17:01
5/10 anonim válasza:
A #3-hoz annyit tennék hozzá, hogy gondolj az egészségbeli nyereségre, amit cserébe kapsz. Kitartást!
2022. febr. 10. 17:19
6/10 anonim válasza:
Nemhogy inkább örülnél, hogy nem bolodnulsz meg a klimaxtól és kergetsz mindenkit őrületbe magad körül, plusz nem kell még 10 éven keresztül védekezned, ha nem akarsz gyereket (plusz a menzi).
2022. febr. 11. 09:32
7/10 A kérdező kommentje:
Tudom, igazatok van. Kettősség van bennem. Örülök neki, de szomorú is vagyok.
2022. febr. 11. 21:49
8/10 anonim válasza:
Semmi okod a szomorúságra, semmit nem változtat a nőiségeden és semmilyen fizikai változást nem is fogsz érezni. Azt hiszem, rossz a párkapcsolatod, inkább az a baj.
2022. febr. 11. 21:51
9/10 anonim válasza:
Velem 34 évesen történt hasonló, petefészekrák miatt és még nem szültem... Már nem is fogok! :(
De annak örülök, hogy élek. Próbálj arra gondolni, hogy lehet, hogy egy sokkal nagyobb bajt előzöl meg a műtéttel, ami az életedbe is kerülhetne.
2022. febr. 14. 19:06
10/10 Swordfish76 válasza:
Kedves Mindenki!
Lehet, hogy én gondolkodom számotokra furcsán, de úgy vélem minden nézőpont kérdése.
Én írtam a 2. választ és gyógyíthatatlan rákos beteg vagyok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!