Mikor jelentkeznek a PMS tünetek?
Oltás vagy stressz szerintem.
Amúgy hány éves vagy? Nőgyógyásznál voltál már? A 33 napos ciklus egy ici-picit hosszúnak tűnik, nekem úgy rémlik, hogy a normál 32 napig tarthat, ha afölött vagy, akkor lehet, hogy csináltatnak vérvételt. (Mondjuk úgy 18 éves kor körül)
1. 34 napig normális, de ez egyénenként eltérő az is előfordulhat, hogy 35-37 napos ciklusa van valakinek, de semmi egészségügyi baja nincs, a 40 napnál hosszabb ciklus már ok az orvoshoz forduláshoz.
Kérdező ha jól értem ma kellett volna megjönnie, tehát 1 nap késésről beszélünk, ami gyakorlatilag semmi (1 hét késés is belefér a normálisba). Egyszerűen nem vagyunk gépek, hogy mindig ugyanakkor jöjjön meg, plusz konkrétan minden is befolyásolhatja még az is mit ettél.
21-35 nap között számít normálisnak a ciklus hossza.
Nekem például mióta először megjött, azóta 33-35 napos a ciklusom.
Szóval ez nem kórós, semmi gond nincs vele.
Egyébként az első menstruáció után már nem számítasz fiatalnak a nőgyógyászhoz. És egyébként is.. Nincs igazán olyan, hogy fiatal valaki a nőgyógyászhoz. Ha van valamilyen nőgyógyászati panasz, akkor el kell menni.
Egyébként mióta menstruálsz? Mert nem ritka a rendszertelen vérzés, ha csak nem régóta menstruálsz. Sőt, igazából normális.
De előfordul, hogy "megzavarja" valami a ciklust. Ilyen pl a stressz, a rendszertelen étkezés stb stb.
Ha viszont nem az utóbbi időben kezdtél menstruálni, és késik /elmarad vagy korábban jön meg több mint 1-2 alkalommal, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Egy vizsgálat nem árt.
Mi az, hogy még fiatal vagy a nőgyógyászhoz? Az egy orvos. És értjük, hogy szűz vagy, de ezzel együtt is lehet és kell orvoshoz fordulni, amikor baj van. Nem fog "megerőszakolni" vizsgálattal, ha elmondod, mi a helyzet.
1 nap késés meg amúgy semmi, feleslegesen idegeskedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!