Állandóan visszatérő holyaghurutom van. Havonta jelenteznek a tünetek, iszonyú fájdalom vizeleturites alatt, alhasi görcs, hőemelkedés, állandó vizelési inger ami valami borzalmas... Egyszerűen ki vagyok készülve... 21eves vagyok (nő) es minden higeniai javaslatot betartok, naponta 2liter vizet elfogyasztok pluszban leves ilyenek. Rnegeteget olvastam utána a dolognak és minden előírást betartok. Voltam 1 hónapja nogyogyasznal ezzel a problemaval de annyit mondott hogy igyak sok vizet es felirt egy 53ezres táplálékkiegészítőt...amit nyilvan nem váltottam ki.
Tegnap újra előjött a holyaghurut...hidegrazas, borzalmas tunetek, hányinger stb... Azonnal ügyeletre mentem mert antibiotikum nélkül nem birtam volna ki a hétvégét. Csak a kádban birok lenni es forro vizben ülni ugy talán atveszelem, semmi mást nem tudok csinálni mert ha felállok es elkezdek setalni azonnal jon az érzés hogy pisilnem kell de valami iszonyuan szörnyű... Urológushoz kellene elmennem vagy milyen orvoshoz? O milyen vizsgálatot végez?
Rettenetesen szenvedek emiatt, es nagyon rontja az életminőségem mivel barmikor elojehet... Szörnyű es teljesen ki vagyok mentalisan is ...
Van erre megoldás/gyógymód egyáltalán? :(
2021. dec. 19. 09:11
1/10 anonim válasza:
Természetesen urológust kellene felkeresned, minél hamarabb. A nőgyógyász felesleges volt ezt a problémát illetően.
2021. dec. 19. 09:20
2/10 anonim válasza:
D-mannóz. Megelőzésképp is nagyobb adagban, felfázáskor us az orvosság mellé. Minden nap igyad.
2021. dec. 19. 09:21
3/10 anonim válasza:
Ezzel urológushoz menj
2021. dec. 19. 09:32
4/10 anonim válasza:
Urológushoz, UH-t csinál, tenyésztéses vizeletvizsgálatot, adott esetben hólyagtükrözést. És persze antibiotikumot ad.
2021. dec. 19. 10:43
5/10 anonim válasza:
Itt már urulógus kell és antibiotikum!!!!!De azt beszedni, előá
írás szerint. Ne játsz vele, főleg ha már a hasad is fáj, mert a vesédig mennek a bacik, az nem lesz vicces.Nehéz kikezelni akkor már.
2021. dec. 19. 17:45
6/10 anonim válasza:
Ne ázz a kádban, ilyenkor csak zuhany, amíg csíp, véres a vizelet.Ha jó a meleg a hasadnak akkor melegítő párna, vagy ilyesmi.
2021. dec. 19. 17:47
7/10 anonim válasza:
Tapasztalatból mondom sajnos, mert nem akarom hogy keresztül menj azon a szenvedésen amin én az elmúlt egy évben... Semmiféle vénynélküli készítmény és gyógytea nem fogja megoldani, semmilyen antibiotikumot ne szedj amíg nem csináltak egy vizelet tenyésztést reggeli legelső pisiből!!! Nagyon fontos hogy steril tartályban a reggeli legelső vizeleted add le tenyésztésre, de mégjobb ha egyből magánlaborba mész mert kórházi keretekben 3-4 hetet is kell rá várni, addigra meg simán vesegyulladásod lehet és a vérvizelés borzalmas dolog! A másik pedig az, hogy ha mégis negatív lenne a vizeleted, ez még mindig nem jelenti azt hogy nincs bakteriális fertőzésed, mert lehet álnegatív! Mindenképpen törekedj a kórokozó kimutatására, nőgyógyász vegyen kenetet és azt is küldjék be tenyésztésre minél előbb! Célzott antibiotikumos kezelés kell.
2021. dec. 19. 18:21
8/10 Lara84 válasza:
Én biztosan nem szednék normál esetben antibiotikumot. Tönkreteszi a szervezeted. Menj el kivizsgáltatni magad. Amikor nekem kezd előjönni, bár nem sűrűn van, de én vagy megiszok egy liter csalánteát (cukor és minden nélkül) és utána vizet literszámra, és ha úgy érzem pisilni kell akkor azonnal megyek. Ha kell 2 percenként. Vagy kukorica bajuszból tea is jó sok folyadékkal párosítva. 2011 óta valahányszor felfáztam (bár nekem a szextől jön elő) mindig ezt csinálom. Kb 2 nap alatt helyre rak.
2021. dec. 20. 09:45
9/10 anonim válasza:
Mikor már véres és fájdalmad a vizelet 5-10 percenként akkor bizony kell az antibiotikum. Minden apró dologra nem kell, de ide kell. Ahogy a 7-es írja, jobb lenne a tengerészetből célzottam, ahogy elvileg a protokoll szerint kell. Nálunk az sajnos még kórházban sem alap.
2021. dec. 20. 12:05
10/10 Lara84 válasza:
9-es, nekem is az volt és mindig véres gennyes, de mégis segít. Az antibiotikum tönkretesz. 12 éve nem vettem be és még itt vagyok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!