Jo helyen van a tampon?
Sziasztok most kezdem el tampont használni most ebben a pillanatban 15 perce hogy feltettem, volt egy rész mikor fájt de most föntvan viszont érzem és nyom egy kicsit, de nem merem tovább nyomni, mert csíp ez normális, vagy ha igy nem teljesen felnyomva hagyom es a következő alkalommal majd egyre feljebb nyomom az igy jó?
Amugy még szűz vagyok fekve kezdtem el majd a végét gugoolva nyomtam majd a végé wc n ülve és most itt tartok.
A szűzhártyád KÍVÜL van a bejáratnál, szóval ha csak 1 cm-re is benyomtad az már átszakította. S az jó ha rés van rajta - különben nem tudna ugyebár kifolyni a menstruációs vér. Már ha volt még szűzhártyád, mert egy életkor felett magától, a mozgástól, spontán fokozatosan átszakad.
Inkább az a bibi, hogy szárazon raktad fel, "letapadt" a hüvely érzékeny nyálkahártyájára, ledörzsölte annak a felső felületét ezért csíp. Legközelebb nedvesítsd meg a felületét és a végét úgy helyezd fel. Felnyomhatod bármeddig, a lényeg hogy utána a madzaggal ki tudd húzni.
Ha érzed, hogy nyom és "csíp" az azt jelenti, hogy nem nyomtad fel eléggé. Olyan mélyre kell felnyomni amennyire csak tudod, kb majdnem az egész ujjadnak benn kell lennie mikor teljesen fenn van.
Tehát vagy nem nyomtad fel elég mélyre, vagy rossz szögben raktad fel. Amikor elkezded berakni, nem a testeddel függőlegesen felfele kell nyomni, hanem kicsit hátrafele, a hüvelyed hátrafele hajlik, tehát a feneked fele told, a tamponos doboz tájékoztatójában van erről ábra, azt nézd meg.
Egyébként nincs olyan, hogy 'túl mélyre rakod fel', nem tud elveszni benned. A hüvely felső részébe kell helyezni, hogy ne érezd.
Legközelebb mártsd bele tejfölbe mielőtt felrakod!
(nem vicc!)
16 os válaszoló
És a wc n ülve is próbáltam úgy jobban ment mint a wc re tett lábbal, de egyébként ott a végén szúr ahova az ujjbegyemet tettem mert nagyon beleáll a bőrbe, meg lehet, hogy nem azért fáj, mert nincs elég mélyen, mert amúgy nem nagyon tudom feljebb nyomni, ugy érzem elég mélyen van lehet, hogy csak azért csíp meg nyom bár nem tudom, mert még túl szűk voltam ,vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!