Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez lehet petefészekrák?

Ez lehet petefészekrák?

Figyelt kérdés

Nagyon puffadok, rengetegszer járok pisilni és folyton olyan érzés, mintha tele lenne az alhasam valami folyadékkal, ami sosem tud teljesen távozni...reggel is ilyen, de estére még durvább. A menstruációm rendszertelen, már 11 napja tart, előtte viszont 4 hónapig meg sem jött normálisan, de egyáltalán nem fáj. Ezenkívül észrevettem egy duzzanatot az állam alatt, ami szerintem egy nyirokcsomó-duzzanat lehet. Szerdán megyek hasi-és kismedencei ultrahangra.

20/L

2021. nov. 12. 17:20
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Sajnos a petefészkemet nem tudta a doki rendesen megnézni az ultrahangon, mert annyira puffadtam, hogy a beleim eltakarták, vagy valami ilyesmit mondott. Úgyhogy tovább kell mennem nőgyógyászhoz, illetve ha ott sem jutunk el a probléma forrásahoz, akkor a gasztroenterologust ajánlotta.
2021. nov. 18. 11:44
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
Jobbulást neked!Egyébként milyen szakember nézett meg ultrahangon?
2021. nov. 19. 15:55
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Radiológus nézett.
2021. nov. 20. 07:59
 14/21 anonim ***** válasza:
87%

Engem most műtöttek jóindulatú petefészek daganattal. Most, 15-én lett meg a szövettan, hogy jóindulatú, addig senki nem tudta eldönteni, még az operáló orvosom sem. Volt MR, UH, CT,tumormarker. Elképzelhető, hogy van valami képlet a petefészkedben, de akkor is nagyon kicsi az esélye, hogy 20 évesen rosszindulatú legyen. Nőgyógyászhoz kell menni hüvelyi ultrahangra. Bár nekem már a hasi ultrahangon is látszódott... De a hüvelyi uh biztosabb. Ha látnak valami képletet majd a hüvelyi ultrahangon, valószínűleg további képalkotó vizsgálatokat fognak javasolni. Kismedencei kontrasztos MRI és CT elég pontos képet ad, ha az UH alapján felmerül, hogy van ott valami.

Szóval irány a nőgyógyászat, és ne aggódj, ha találnak is valamit, nagyon kicsi az esélye, hogy rosszindulatú legyen!

2021. nov. 20. 09:05
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod,jól jöttek ezek az infók! Örülök, hogy nem rosszindulatú volt, ne is legyen soha! :)
2021. nov. 21. 07:43
 16/21 anonim ***** válasza:
#14 Megkérdezhetem, hogy milyen tüneteid voltak?
2022. febr. 7. 08:18
 17/21 anonim ***** válasza:
Mi lett?
2022. máj. 20. 18:27
 18/21 anonim ***** válasza:
Engem is érdekel. Minden okés? :)
2022. jún. 23. 18:46
 19/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi az érdeklődést :) Szerencsére nincs petefészekrákom, viszont voltam endokrinológusnál, és kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigyem és brutális inzulinrezisztenciám van. Kaptam gyógyszert, illetve konzultáltam egy tanácsadóval is a vitaminokat illetően. Elvileg ezek a problémák is okozhatják a puffadást, vizesedést és a menstruációs zavarokat is. Remélem, helyrejövök.
2022. júl. 7. 14:21
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Tudsz esetleg szakembert ajánlani? Mert én is inzulinrezisztenciás+pcos-es vagyok, de eddig nem sikerült megtalálnom azokat az orovoskat, akik megfelelnek
2022. júl. 7. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!