Megéri fogamzásgátlót szedni?
Attól, hogy nem használtok gumit, ő pedig nem szed fogamzásgátlót, nem lesz terhes. Ahhoz, hogy teherbe essen el kell menned benne....
Én így csinálom 6 éve, és soha nem volt belőle baj.
Ha menstruál akkor elmehetsz benne, de inkább a menses elején.
Örülök, hogy van eszed, és nem csinálod fel.
Szóval el kell mennie egy orvoshoz, nőgyógyászhoz, legalább annyira, hogy vért vegyenek tőle és megnézzék, hajlamos e trombózisra. Ha ez negatív, akkor más csekélyebb mértékű mellékhatásokkal lehet csak számolni.
A haviját nem borítaná fel, mert a fogamzásgátló pont hogy szinte órára biztosan beállítja (bár ez nem igazi menstruáció).
Vannak, akik hízékonyabbak lesznek egy-egy fajta tablettától, vagy épp többet fáj a fejük, kevesebb kedvük van a szexhez.
Nekem 2 fajta tabletta rossz volt, a harmadikat viszont mát évek óta szedem és semmi problémám sincs (na jó, 5 kilót híztam 5 év alatt :D). A gumi mellett a szájon át szedhető fogamzásgátló a legelterjedtebb.
Nyilván, mit minden gyógyszernek, ennek is lehetnek súlyos mellékhatásai, mint ahogy feljebb említettem, a trombózis (vérrög). Ebbe haltak már bele, de mindössze néhány esettel nagyobb azon nők számához kéepst, akik nem szednek fogamzásgátlót.
Próbálja meg. 1 hónap után szexelhettek gumi nélkül. Kb 3 hónapig léphetnek fel mellékhatások a barátnődnél. Ha nem jó, kipróbálhattok egy másikat, és ha az sem működik, akkor megpróbáltok egy másik fog.gátló módot.
1
Igen, a megszakításos szexből származik az abortuszok egy elég jelentős része. :) Ezt ne tanácsold.
Az első félétől amit felírtak fájdalmasabb lett a szex.
Hangulat ingadozásaim is voltak..
Kipróbáltam egy másikat, az megszűntette a menstruációmat teljesen (aminek örültem is), viszont amíg szedtem feljött pár felesleges kiló is. Nem ettem pedig többet, egészségesen étkeztem, mozogtam.
Ezt nektek kell eldötenetek...
De azt biztos, hogy rengeteg árnyoldala van/lehet: hízás, libidó csökkenés, ciklus gondok, gombásodásra, folyásra hajlam - ezek a leggyakoribbak. Plusz állandóan nőgyógyászhoz kell mászkálni, az sem kellemes.
Mi nem használunk semmit; a vége mindig orál. Bevált.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!