Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Megéri fogamzásgátlót szedni?

Megéri fogamzásgátlót szedni?

Figyelt kérdés
Gumit használunk de párom azt mondja, engem akar érezni nem a gumit. Mondtam neki hogy okés, akkor szedjen fogamzásgátlót mert már megbeszéltük, hogy nem lesz hosszú ideig gyerek, de azt mondja, attól meg tart hogy a hormonjaival kekeckedne, vagy felborítaná a haviját. Szóval megéri egyáltalán szedni? Ha van tapasztalatod, te hogy gondolod, megérte használnod vagy a szervezeted kárára volt?
2021. nov. 6. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Attól, hogy nem használtok gumit, ő pedig nem szed fogamzásgátlót, nem lesz terhes. Ahhoz, hogy teherbe essen el kell menned benne....

Én így csinálom 6 éve, és soha nem volt belőle baj.

Ha menstruál akkor elmehetsz benne, de inkább a menses elején.

2021. nov. 6. 17:49
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Örülök, hogy van eszed, és nem csinálod fel.

Szóval el kell mennie egy orvoshoz, nőgyógyászhoz, legalább annyira, hogy vért vegyenek tőle és megnézzék, hajlamos e trombózisra. Ha ez negatív, akkor más csekélyebb mértékű mellékhatásokkal lehet csak számolni.

A haviját nem borítaná fel, mert a fogamzásgátló pont hogy szinte órára biztosan beállítja (bár ez nem igazi menstruáció).

Vannak, akik hízékonyabbak lesznek egy-egy fajta tablettától, vagy épp többet fáj a fejük, kevesebb kedvük van a szexhez.

Nekem 2 fajta tabletta rossz volt, a harmadikat viszont mát évek óta szedem és semmi problémám sincs (na jó, 5 kilót híztam 5 év alatt :D). A gumi mellett a szájon át szedhető fogamzásgátló a legelterjedtebb.

Nyilván, mit minden gyógyszernek, ennek is lehetnek súlyos mellékhatásai, mint ahogy feljebb említettem, a trombózis (vérrög). Ebbe haltak már bele, de mindössze néhány esettel nagyobb azon nők számához kéepst, akik nem szednek fogamzásgátlót.

Próbálja meg. 1 hónap után szexelhettek gumi nélkül. Kb 3 hónapig léphetnek fel mellékhatások a barátnődnél. Ha nem jó, kipróbálhattok egy másikat, és ha az sem működik, akkor megpróbáltok egy másik fog.gátló módot.

2021. nov. 6. 17:50
 3/7 anonim ***** válasza:
95%

1

Igen, a megszakításos szexből származik az abortuszok egy elég jelentős része. :) Ezt ne tanácsold.

2021. nov. 6. 17:51
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Az első félétől amit felírtak fájdalmasabb lett a szex.

Hangulat ingadozásaim is voltak..

Kipróbáltam egy másikat, az megszűntette a menstruációmat teljesen (aminek örültem is), viszont amíg szedtem feljött pár felesleges kiló is. Nem ettem pedig többet, egészségesen étkeztem, mozogtam.

2021. nov. 6. 17:53
 5/7 anonim ***** válasza:
76%
Én nuvaringet használtam egy ideig, azzal nem volt problémám és jobban szerettem, hogy nem kellett figyelnem, hogy napi szinten szedjem a tabit. Közösülés idejére kivettük a ringet, mert az exemet zavarta, de ha téged nem akkor bent lehet hagyni. Igaz, drágább mint a sima tabi, de sok volt nekem a pozitívuma szóval megérte.
2021. nov. 6. 17:54
 6/7 anonim ***** válasza:
95%
1-es hülyeségét el ne hidd. Ezt hívják megszakításos "védekezésnek", és még a csapból is az folyik, hogy ez hülyeség. Már az előváladékban és lehet spermium, illetve ez a kiszámolósdi sem működik néha/sokszor. Lehet, hogy ő 6 éve csinálja így, de sosem tudhatja, mikor üti fel a fejét egy magzat, és akkor majd ő lesz az első, aki sos kérdést ír ki, hogy hogyan tudja elvetetni, és nem is érti, hogy hogyan lett terhes.
2021. nov. 6. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:
38%

Ezt nektek kell eldötenetek...

De azt biztos, hogy rengeteg árnyoldala van/lehet: hízás, libidó csökkenés, ciklus gondok, gombásodásra, folyásra hajlam - ezek a leggyakoribbak. Plusz állandóan nőgyógyászhoz kell mászkálni, az sem kellemes.

Mi nem használunk semmit; a vége mindig orál. Bevált.

2021. nov. 6. 18:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!