Vetélés? Mi a teendő ebben az esetben?
Azt gyanítom, hogy elvetéltem. Nem tudtam, hogy terhes vagyok, a folyamatát nem ia szeretném most felvázolni igazából, bár ha valakit érdekel leírom.
Kérdésem az lenne, hogy ha nem lettem rosszul utána, nem görcsölt semmim, nem fájt, nem szúrt, és a vérzés is megszűnt, akkor kell tovább "foglalkozni" vele? Nem szívesen mennék orvoshoz. Azt olvastam, hogy korai vetélésnél sokszor észre sem vehető, maximum annyit észlel belőle az illető, hogy bő a vérzés, esetleg darabosabb, de ennyi.
Tudom, hogy nem jó ha valami "bennmarad", de ha nincsenek erre utaló tünetek, és valószínűleg nagyon korai lehetett még, akkor nem szükséges orvoshoz fordulni?
Ha a legkisebb esély is van arra, hogy valóban terhes voltál, és elvetéltél, akkor azonnal menj be a legközelebbi kórházba.
"Nem szívesen mennék orvoshoz"
Ez, most nem opció.
Bele is halhatsz.
Nyilván ha érzem, hogy baj van, és rosszul vagyok, gondolkodás nélkül orvoshoz fordulok. Azt nem szeretném viszont, hogy odamegyek és elküldenek, mert hogy ezzel "felesleges" volt odamennem. Ezt szeretném elkerülni igazából.
5 hetes lehetett..
Nekem volt spontán vetélésem, de folyamatos orvosi kontroll alatt tartottak.
Meg kell nézni, nehogy méhen kívüli legyen, mert abba tényleg bele lehet halni.
Figyu, lányci!
Te sem tudod pontosan eldönteni, hogy mi a helyzet.
Én azt javaslom, hogy egy picit szedd össze magad néhány perc alatt, és hívd fel a 112-őt.
Mondd el, hogy pontosan mi történt, és ők segítenek.
Ha nagy a baj mentőt küldenek, ha nem, akkor az ügyeletes orvost küldik ki, ha arra sincs szükség, akkor azt mondják hogy holnap menj el a háziorvoshoz.
De senki nem fog elhajtani, és ez tényleg nem játék.
Tehát, igyál egy teát, vagy kávét, amit szoktál ilyenkor, szívj el mellé egy cigit ha dohányzol, szedd össze a gondolataidat, és hívd a 112-őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!