A nőgyógyász úgy írt fel fogamzásgátló tablettát, hogy nem említette a trombózisveszélyt, vagy hogy menjek teszteltetni. Be merjem szedni?
Ösztrogén és progeszteron. Nem fogamzásgátlás miatt, hanem hogy rendbe tegye a ciklusomat, és annyira stresszeltem a vizsgálat miatt, hogy mire felírta a gyógyszert, csak örültem, hogy végre menekülhetek ki, és teljesen elfelejtettem megkérdezni, nem kéne-e előbb vérvétel vagy ilyesmi. :(
A szüleim nem a vér szerinti szüleim, ezért esélytelen, hogy kiderítsem, volt-e trombózishajlam a családomban.
Szedett már bármelyikőtök valaha tablettát (amiben mindkét hormon van) úgy, hogy nem tudta, van-e trombózishajlama?
(mire megjön a vérvétel eredmény, két hét legalább, mire eljutok, az is pár nap, és nem véletlenül lett felírva a rendszertelen ciklusomra, biztos, hogy már bármelyik napon megjöhet megint, ezért gondolkodom a lehetőségeimen, mert ugye a legelső napon kell bevenni az első tabit)
Az előző orvos (akihez SOS helyzetben nem jutottam el, mert tele volt) mondta, hogy először hormontesztre kéne mennem, csak azok olyan specifikus dátumokon kellenek, amik nekem - mivel nagyon rendszertelen - nincsenek. Ezt mondtam a mostani orvosnak, aki ezért egész egyszerűen csak hozzám vágott egy vérzésgátlót, hogy egyáltalán elálljon, meg egy tablettát, ha majd megint megjön. Azt mondta, egy évig szednem kéne a hormonokat, és onnan állítólag majd magától is beáll.
De én sem érzem ezt így teljesnek, ezért is tettem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!