Lehet ettől pecsétlő vérzésem? A következő ciklusra helyreáll?
Mindig ugyanabban az időpontban szoktam bevenni a fogamzásgátló tablettát (fél-egy óra plusz-minusz maximum), az egyik nap viszont kb 4 órával hamarabb vettem be, mint szoktam. Azóta ugyanúgy a rendes időpontban szedem, viszont kétszer jelentkezett azóta egy napig tartó nagyon gyenge pecsétlő vérzésem. Igazából csak egy nagyon gyenge barnázgatás, amit csak pisilésnél vettem észre a WC papíron.
Ez lehet ettől az egyszeri alkalomtól, hogy egy nap hamarabb vettem be? Egy nap sem maradt ki. 10 éve szedek fogamzásgátlót. A következő ciklusra elmúlik a pecsételgetés, ha mostantól soha többet nem csinálok ilyet, hogy hamarabb veszem be?
Esetleg tudok tenni valamit addig is, hogy ne legyen pecsétlő vérzésem?
Annyi még, hogy régebben is fordult már elő hasonló barnázás párszor a 10 év alatt, pedig akkor pontosan vettem be a tablettát.
Plusz mostanában kicsit stresszesebb vagyok, talán ez is okozhatja? Vagy az egyszeri hamarabb bevétel a ludas inkább?
Nem, 4 óra semmit sem számít.
Ha azonban máskor is volt barnázás, meglehet, hogy túl gyenge a gyógyszer neked.
Köszönöm szépen a választ! Akkor olyan téren megnyugodtam, hogy valószínűleg nem az én hibám, mert már nagyon elkezdtem okolni magam miatta, hogy hogy lehettem ilyen hülye, hogy megkavarom a saját hormonháztartásom. :S Akkor én is úgy gondoltam, hogy a 4 óra talán belefér egyszer, féltem, hogy később elfelejteném bevenni és inkább bevettem hamarabb...
Mindenesetre többször nem csinálok ilyet, az biztos.
Ha van bárkinek még tapasztalata ezzel kapcsolatban, akkor várom még a további válaszokat! Minél több, annál jobb, mert még nem nyugodtam meg teljesen...előre is köszönöm.
Esetleg a barnázgatás ellen valami tipp? Bár az esélytelenek nyugalmával kérdezem, biztos nem lehet ellene mit tenni, ki kell várni, amíg elmúlik. De hátha...
Egyébként nem gyakran fordul elő a barnázgatás, nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára...csak tudom, hogy volt már párszor a 10 év alatt 1-1 napig. Mivel gyorsan elmúlt, nem tulajdonítottam neki nagy ügyet.
Most is csak azért aggódom, hogy ezt most én rontottam-e el, vagy inkább a stressz vagy bármi más okozza...butaság, csak jó lenne az önvádtól megszabadulni. Na meg jó lenne ha mihamarabb elmúlna a barnázás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!