Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nyaralás alatti menstruáció...

Nyaralás alatti menstruáció miért olyan nagy probléma, hogy el kell tolni (a menszeszt)?

Figyelt kérdés

Biztos Ti is észrevettétek, naponta rengeteg olyan kérdés kerül ki, hogy "Mit csináljak, ha pont akkor jön meg amikor nyaralunk?"

Több oknál fogva sem értem az ilyet!

1) Ha strand/vízparti nyaralás, lehet tampont vagy kelyhet használni, csak meg kell tanulni

2) Görcsökre ott a NOSPA és társai

3) Akinek pedig végképp nem jó, az kezdjen el szedni előtte valamennyivel fogamzásgátlót, azzal sikerülni fog, hogy ne akkor legyen meg, vagy max kicsit lesz csak meg

Miért akkora probléma, ha a nyaraláson megvan, hogy el kelljen tolni? Kinek miért nem jó?

2021. aug. 4. 10:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%

Miért kéne eltolni? Max nem megy vízbe az ember. Én is ücsörögtem jópárszor a medence szélén, mert hát persze, hogy kamaszként hiába lőttünk be időpontot, csúszott.

De mikor Floridában "teleltünk" 3 hetet, szépen belőttük, hogy a lehető legkevesebbet legyen meg. Hát persze, hogy csúszott-csúszott és a megérkezésünk utáni 3. napon megjött, hogy 10 napig még véletlenül se fürödhessek :D (nem szeretek tamponnal vízbe menni, mert egy kietlen parton utána nem higiénikus cserélni)

És? Ez van. Túléltem :D

2021. aug. 4. 11:10
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
10-es, ja, mikor van két kamaszod, aki full összevissze menstruál még, akkor aztán nagyon tudsz tervezni :D Hogyne.
2021. aug. 4. 11:11
 13/20 anonim ***** válasza:
47%
Sokan már 1 évvel előbb betervezik a nyaralás időpontját, vagy valami miatt kötött. Nem lehet a mensihez igazítani sok esetben.
2021. aug. 4. 11:26
 14/20 anonim ***** válasza:
97%

1. Tamponnal nem jó érzés fürödni, ráadásul bármikor átázhatok. Örök emlék lenne a nyaralás ahogy véres lábbal kijövök a vízből.

2. Olyan görcseim vannak, hogy tűzforró zselépárnát rakok a hasamra és egésznap fekszek, mert még sétálni sem bírok. így vegetálok az első két napon. Nem érzem, hogy jó buli lenne egy csomó pénzt elverni, hogy egy hotel szoba négy falát bámuljam két napig.

3. Trombózis gyanúja miatt nem szedhetek. De egyébként sem szednék, nincs az az isten.

Amúgy ezt a kérdést vagy férfi írta, vagy egy olyan nő akinek lepkefing a menstruációja. Nospa, persze. Hogyne. :D

2021. aug. 4. 11:46
 15/20 anonim ***** válasza:
52%

Én azt nem értem hogy minek kell a nyaralást úgy szervezni hogy meglegyen… ha késik az más dr akkor elmondom hogy velem mivan:

Fogamzásgátlót szedek így mondjuk tudom hogy mikor menstruálok DE biztos hogy nem nyaralnék menstruáció alatt mert egyrészt akkorára puffadok mintha terhes lennek, konrétan undorodom ilyenkor a látványtól, megy a hasam mint az állat és akkora fájdalmaim vannak hogy sokszor csak fekudni tudok és nézni a falat és remélni hogy nem hányom el magamat ! 😊

Görcsoldó? Fájdalom csillapító ? Aranyos vagy, a megengedett adag általában kétszeresét szedem be és tudok vegetálni😊 úgy hogy igen én biztosan nem nyaralnék úgy hogy menstruálok de szerintem érthető …

2021. aug. 4. 12:00
 16/20 anonim ***** válasza:
2%

2 kamaszt nem kell gibraltárra vinni.

A balcsit meg betudod nekik szervezni akárhogy is menstruáljanak.

2021. aug. 5. 05:59
 17/20 anonim ***** válasza:
80%

Tolja el inkább a szájbatekert nyaralás időpontját. Amúgy azért nagy probléma, mert nem mindenkinek van rá megoldás.

1. Volt már bennem 1-2 tárgy meg az ujjam is, de feláll a hátamon a szőr a tamponnak a látványától is.

2. Már nem görcsölök szerencsére, ez csak fiatalabb koromra volt jellemző.

3. Nem szedek alapból hormont, és ezért a hülyeségért nem is írná fel senki, plusz nem akarom elbaszni a meghatározott ciklusomat egy darab qurva medencézős nap miatt.

2021. aug. 5. 15:08
 18/20 anonim ***** válasza:
21%
Nem értem én sem a problémát.Tampon és kész.Hüvelybe nem megy a víz, így a tamponba sem, ha nomálisan van feltéve.Bármilyen edzést, úszó edzést sem lehet kihagyni egy hétig, mert megjött.
2021. aug. 6. 13:18
 19/20 anonim ***** válasza:
81%
Hat már pedig ha nem tudsz csinálni a fájdalomtól semmit azon kívül hogy fekszel és remélem hogy nem hánysz vagy megy a hasad akkor kihagyod az edzést is 😃 úgy tunik itt mindenkinek lepke fingnyi menstruációja van😃
2021. aug. 6. 14:34
 20/20 anonim ***** válasza:
21%
Nekem már csak egy kérdésem van. Ha én a menstruációmhoz igazítom a nyaralásomat, ahhoz a (férjemen kívül) mi f.sz köze van bárkinek is??? Még kérdés, meg vita születik belőle, gyerelejóisten.....
2021. aug. 6. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!