Mindkét fiam barátnőjének fáj a hasa, amikor menstruál?
Nekem az advil ultra segített.. illetve a cickafarkfű tea.
Félóràn belül jól voltam.. de valamikor flector kellett..
Ha sétàltam elnyomtam a fájdalmat.. vagy összegubózva feküdtem az ágyban.
A lányoknak nincs édesanyjuk, aki ellátná őket tanáccsal?
Amúgy ez teljesen egyéni, van, akinek a meleg, van, akinek a hideg borogatás válik be, van, akinek a mozgás, másnak az ágynyugalom. Gondolom a lányok nem 12 évesek, ki tudták már tapasztalni, hogy nekik mi a jó.
Van anyukájuk (bár egyiküknek a "valódi" anyukája ... inkább ne ejtsünk szót róla ... szóval az apukájának az új párját nevezi anyának).
Jól van, de érted, itt haldokolnak nálam, nyilván szeretnék segíteni.
Nem igazán tudnak mást a fájdalomcsillapítón és a nospán kívül.
EZÉRT mertem kérdezni.
Köszönöm!
Andizsuzsi: tudtommal felnőtt nők sem szokták sokszor tudni.
A nagyobb lány múltkor 3 nospát vett be és nem segített.
A fájdalomcsillapítókból akármennyit nem lehet bevenni.
A borogatást gondoltam, de nem tudtam, hogy a meleg is jó lehet, meg a hideg is.
Ha valakinek van még alternatív(abb) elgondolása (mint a málnalevél meg a cickafark), azt örömmel venném.
Ha a görcsoldó gyógyszer nem segít, akkor lényegesen gyengébb hatóanyagú gyógynövény sem fog valószínűleg. Ha a No-SPA hatástalan, akkor érdemes ibuprofen tartalmú gyógyszert kipróbálni. Ilyen pl az Algoflex, aminek van kifejezetten menstruációs változata is (az ibuprofen mellett görcsoldó is van benne). Vagy a valaki által már említett Advil.
Én első körben a melegítést ajánlanám, mert az oldja a simaizom görcseit, de ha nem jobb, vagy esetleg rosszabb, meg lehet próbálni a jegelést is (törölközőn keresztül), van ismerősöm, akinek az segít.
"Andizsuzsi: tudtommal felnőtt nők sem szokták sokszor tudni."
Hát igen, de ez azért elég szomorú.
Én nagyon sokféle gyógyszert próbáltam már, és nekem eddig a legjobban az Algoflex M vált be! Ez direkt menstruációs fájdalmakra van, 2 különböző tablettát kell bevenni egyszerre, az egyik görcsoldó a másik fájdalomcsillapító.
Nekem bevétel után kb 1 órával teljesen elmulasztja a görcsöket, olyan, mintha meg sem lenne. A No-spa nekem is hatástalan volt. Ezen felül a meleg borogatás is szokott segíteni.
Recept nélkül lehet kapni, szóval bármikor kipróbálhatják. Jobbulást nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!