Szerinted illik idegenként odamenni és segíteni, ha azt látod, hogy egy srác próbál éppen segíteni a (fél) ájult barátnőjén, pl. egy szórakozóhelyen vagy egy bevásárlóközpontban?
Vagy elvárható egy átlagos fiatal pasitól, hogy legyen lélekjelenléte és ereje, pl. ölbe kapjon és kivigyen a levegőre egy 50 kilós lányt, ha kell?
(25L)
Én valószínűleg odamennék megkérdezni, tudok-e segíteni.
Elvileg elvárható, de a körülmények elég változatosak lehetnek. 40/N
Én elég érzékeny vagyok, ha ilyet látok, mert tapasztalatból tudom, hogy könnyebbnek tűnik a helyzet kívülről, mint amilyen valójában.
Télen pl. egy koncerten dőlt ki egy csaj, pár sorral előttem. A barátja próbálta kitámogatni, én kérdés nélkül odaléptem és segítettem, amikor levágtam hogy mi a szitu. Ez a lány is vékony, ránézésre ilyen 50 kg-os volt, de amikor minden ereje elhagyta, bizony kellettünk hozzá ketten, hogy kézben kivigyük a tömegből. 28F
Megértem ha nem szívesen megy oda valaki olyan emberhez, aki jól láthatóan részeg. És valljuk be: a "magának kereste a bajt" véleménnyel nehéz vitatkozni.
Viszont, ahogy korábban is elhangzott, egyrészt ha nem egyértelmű, hogy ital miatt van a rosszullét, másrészt meg egyáltalán, a segítség szempontjából jól jöhet, ha nem egyedül kell megküzdeni egy ilyen helyzettel.
Higgyétek el: a példánál maradva, egy magatehetetlen lányt nem könnyű az állapotától függően mosdóba/levegőre/taxiba stb. kicipelni, hiába csak 50 kiló.
Elsősegély kisokosoknak:
- biztonság felmérése / megteremtése
- sérült/beteg kontaktusba vonása
- segítségkérés
.
.
.
Mivel ha a prorokoll szerint segítségkérése ajáblott ezért nem hogy illik de ha tudod a dolgod akkor kutya kötelességed odamenni / hisz a segítség elmulasztása Magyarországon bűncselekmény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!