Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan kell abbahagyni a...

Hogyan kell abbahagyni a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Szimplán annyi lenne az egész hogy a 7 napos szünet után nem kezdem el szedni..szorongásos tüneteim vannak és úgy erzem ez áll a háttérben(a gyógyszer) és szeretném abbahagyni egy időre hogy ez miatt van e.

2021. jún. 14. 07:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

És ezt mivel kezelik tulajdonképpen? Dietaval? Igazából ez decemberben derült ki,mert előtte magándokihoz jártam aki félrekezelt,de ezután derült ki minden..a pcos is és a cervicalis dysplasia is.Egyébként én is úgy tudtam hogy a gyógyszer "tünetmentesít"de segiteni nem fog.

A dokimtól nem nagyon tudok tanácsot kérni mert penteken is felhivtam hogy nem igazán érzem jól magam a bőrömben,fáj a hasam a derekam fájnak a lábaim stb..és annyit mondott rá hogy a has az 50 dologtol is fájhat és győződjek meg róla hogy nem e vagyok terhes és ennyi.

2021. jún. 14. 09:53
 12/15 anonim ***** válasza:

Diéta és torna többnyire, van valami porállagú készítmény, ami jót tesz a hormonoknak, de én úgy tudom, hogy itthon ilyesmi nem elérhető, bár azóta lehet ez változott...de mindegy is, ezt el lehet engedni, a diéta és a mozgás a fontos.

Ez egy anyagcserezavar ugye, figyelni kell a szénhidrát bevitelre főleg, de ki kell vonni az ételeket, amik problémát okozhatnak még pl. tej, glutén. Ki kell tapasztalni ezeket, embereként eltérő, hogy mi okoz gondot. A gyorsan felszívódó szénhidrátokat biztosan kerüld. Illetve egy nap inkább többször egyél keveset, nem szabad megvárni míg nagyon éhes leszel és hirtelen sokat tudsz enni.

Edzésre pedig nem kell kemény program, inkább az ilyen ugrálásmentes edzéseket válaszd, jóga egész jó PCO-ra, de emellett ilyen kis földön erősítős, combira, hasizom, stb. szép lassan az izmokra fókuszálva inkább, nem arra hogy megdobja a pulzusodat.

Sajnos elég sok orvos egy nagy nulla, nem egyszerű, kísérletezgetni kell, hogy mi válik be, nekem a felsoroltak segítenek többnyire.

Bár én hízékony vagyok, te pedig ugye pont vékony, de szerintem a lényeg, hogy az anyagcseréd helyreálljon, ne olyasmire gondolj, hogy ez a diéta és a mozgás fogyaszt, helyre fog jönni a felszívódás, ha olyat eszel, amit befogad a szervezeted normálisan és hízni is fogsz tudni valamennyit.

Nekem csak PCO-m van, úgyhogy nem tudom miben változtat a másik betegséged a kezelésen. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Egyébként azért mert van egy betegséged, nem jelenti azt, hogy rosszul is kell érezned magad, hülye az orvosod... úgyhogy ne engedd el és váltsd le azt az embert.

2021. jún. 14. 11:12
 13/15 A kérdező kommentje:

Hű,ez jónak hangzik. :) Szerintem akkor kezdek magammal lassan valamit.

Remélem ezek segíteni fognak,majd ki silabizálom mi jó a szervezetemnek.

Köszönöm szépen ezt a tájékoztatást. :)

És remélem neked is jobb lesz!

2021. jún. 14. 12:20
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem híztatok meg a fogamzásgátlótól nagyon?
2021. jún. 18. 09:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Én egyáltalán nem. Kicsit reménykedtem hogy megnő a mellem,de sajnos semmi.
2021. jún. 18. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!