Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 5 éve szedek fogamzásgátló...

5 éve szedek fogamzásgátló tablettát. Szeretném abbahagyni mert hallottam sok "rossz" hatásáról. Abba lehet hagyni csak úgy? Mensi után ha nem szedem tovább például? Dokihoz mindenképp elmenjek megkérdezni vagy felesleges?

Figyelt kérdés

23 éves lánynak milyen fogamzásgátló módszerek vannak a fog.gátló tablettán és óvszeren kívül?

Köszi a segítséget!

2018. szept. 2. 18:15
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

A mai gyógyszerek már nem olyanok, mint régen voltak. Ha nincs semmi mellékhatása (márpedig ennyi idő alatt már lett volna), nincs értelme abbahagyni, ha egyébként kényelmes/megfelelő számodra ez a védekezési mód.

Ha mindenképp abba akarod hagyni, arra számíts, hogy az utolsó megvonásos vérzést követően hónapok is eltelhetnek, mire helyreáll a ciklusod, de az is lehet, hogy megjön időben és nem fog késni/hamarabb megjönni.

Van még spirál, injekció, de ezekről inkább a dokit kérdezd.

2018. szept. 2. 18:25
 2/9 anonim ***** válasza:
36%

Ha megfelelő nektek ez a védekezési mód, akkor teljesen felesleges abbahagyni.

Ha lenne a szervezetre bármilyen hátrányos hatással, akkor már az 5 év alatt jelentkezett volna.

A mai, modern fogamzásgátlót már annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy mindösszesen egyetlen nap alatt képesek kiürülni a szervezetből, ezért is gond, ha egy szemet is kihagysz. Tehát nincsenek olyan drasztikus hatással a szervezetre, mint a régiek voltak.

Ha viszont abbahagyod, akkor mindenképpen úgy kell abbahagyni, hogy nem a levél közepén, hanem végigszeded a levelet és nem folytatod tovább a szedését. Viszont pontosan az alacsony hormontartalma miatt, azonnal az abbahagyás utáni napon a védettsége megszűnik.

A tablettán és az óvszeren kívül meg persze van számos más módszer is, csak egyik sem olyan biztonságos, mint ez a kettő.

2018. szept. 2. 18:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Az egyik fő oka az hogy eresedik a lábam sajnos és a tabletta is tudtommal befolyásolja.
2018. szept. 2. 18:33
 4/9 anonim ***** válasza:
39%

Bármikor abbahagyhatod,ezt írja a tájékoztató is,de célszerű végigszedni a levelet,ahogy te is gondoltad.

Jól teszed,hogy abbahagyod,eleget tömted már magad hormonokkal.

Bár hormonális,de nem egészen így működik a hüvelygyűrű,olvass utána.A helyi fogamzásgátló krémek egyáltalán nem megbízhatóak egymagukban,úgyhogy azokat csak kiegészítő védekezésként ajánlják.

2018. szept. 2. 19:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket! :)
2018. szept. 3. 05:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Én kb fél éve hagytam abba,de a levél végén. Úgy a legjobb :)
2018. szept. 7. 18:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Lett bármilyen "mellékhatása"? Hízás vagy bármi?
2018. szept. 8. 09:52
 8/9 anonim ***** válasza:
A bőröm kevésbé lett szép mint előtte volt.A hasfájásom néha megint elég durva,mint a tabletta előtti időszakban. De ennek ellenére is jó döntésnek gondolom,hogy leraktam. A közérzetem sokkal jobb és a libidóm az egekbe.
2018. szept. 23. 13:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! :)
2018. szept. 23. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!