Pajzsmirigy alulműködésnél Hashimoto ha eddig nem alakult ki, akkor már nem fog?
Két éve aTPO 8,9 volt. T3 T4 minden alkalommal rendben van. Letrox 50mg-szedek, de bizonyos érék alá nem megy a TSH-m. 2,29 vagy 3,85 közt van. 2 környékére nem tudom levinni. Ha több gyógyszert veszek be (lassan emelve az adagot), egyszerűen iszonyat rosszul vagyok.
Nekem a napi 1et bírja a szervezetem.
Ha eddig nem volt Hashimoto diagnosztizálva, akkor az oké ugye? Nem alakul ki már, vagy a két év alatt nem alakulhatott ki? Jelenleg nem nézték az aTPO-t.
Valakinek van ilyen jelenség? Hogy nem megy bizonyos szint alá a TSH. Vagy Hashimotos lennék, azért nem megy?
Meg ezzel kapcsban en is kerdeznek. Van vlm galagonya teakeverek,ami van netes velemeny, aki szerint jo erre a problemara, viszont en szemelyesen nem ismerek olyat, aki probalta es gondoltam itt megkerdeznem,hogy ti esetleg gondolkodtatok rajta vagy probaltatok mar? Van vlm velemenyetek vagy tapasztalatotok rola?
Oszinten,nem annyira hiszek a gyogyteakban,h lehetne annyit inni h komoly hatasuk legyen,de pl baratcserje teat ittam probakent pms miatt es speciel az tenyleg bejott, rendesen helyretette a tuneteim.
Meg az a problemam a tsh szedessel h nekem nagyon lerovidult a ciklusom es az lehet ettol.
Gyógytea ügyben annyit tanácsolnék, hogy alaposan járj utána, mire másra hat még a gyógynövény. Legutóbb jártam úgy, hogy méherősítést akartam csinálni és a fehér fagyöngytől leesett a vérnyomásom. Elég ramatyul lettem, mikor kiderült, hogy vérnyomáscsökkentő hatása is van. Azonnal abbahagytam, mert aggasztó jelek lettek tőle. Szívembe szurkált, lezsibbadtam, szédültem, remegtem. Nem játék.
Vannak gyógynövények, amiket használnak a gyógyászatban kivonatként. Ilyen a máriatövis májbetegségekre. Gyógyszerekben is benne van. A barátcserje szintén. De letroxban nincs galagonya, sem szurokfű...szóval nem mindegyiket alkalmazzák.
A barátcserje bizonyítottan gyógyhatású. Én is szedtem, nekem a rettenetes görcseimet oldotta, szenvedtem a pms-től. A végére már eldurvult annyira, hogy a barátcserje (premens) stabilizálta az állapotomat, menzeszemet.
Feltétlen nézzen rád egy endokrinológus is. És nőgyógyász a hormonjaidat esetleg. A kettőt pedig össze kell hangolni.
És gratulálok a babához. Lehet már akkor volt kialakult Hashimotod egyébként, mert az kimondottan növeli a vetélés kockázatát. Úgy is lehet Hashimoto, hogy a TSH rendben van, ezért nem nézik az antiTpo-t.
Jó babavárást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!