Pmirigy alulműködèsre Hashimotóra göbökkel jodid jó? A TSH 27-es. Napi egy darab 100 mg Jodid szedhető? Nem árt? Segít?
Figyelt kérdés
2018. okt. 15. 20:16
1/8 anonim válasza:
Ezt inkább az orvosodtól kérdezd meg.
2/8 anonim válasza:
Az előbb írtam a másik kérdésedhez, majd nézd meg.
Itt csak röviden: NEM. Hashimoto-nál a jód alapesetben tilos.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves és nagyon hasznos segítséged. Helyette milyen más vitamint ásványi anyagot ajánlanál?
2018. okt. 15. 21:33
4/8 anonim válasza:
A TSH27 az felülműködés szerintem, és nem alul.
5/8 anonim válasza:
A Hasimotonak meg nincs köze a göbökhöz.
6/8 A kérdező kommentje:
A göbök miért alakulnak ki?
2018. okt. 15. 22:11
7/8 anonim válasza:
Basszus, nem a jódot meg a gyógyszereket kellene erőltetni, hanem a stresszt megszüntetni. Pszichoszomatikus az egész pajzsmirigy problémád.
8/8 anonim válasza:
#3.:
Amiket írtam a másik kérdésnél: szelén + E + C stb.
Az utolsó válaszolónak annyi igazsága van, hogy a Hashimoto-nak lehetséges oka, ill. triggere is a stressz. De ha már kialakult, akkor nem olyan egyszerű a dolog, hogy "szüntesd meg a stresszt".
Az utolsó előtti válaszolót meg hagyd figyelmen kívül. Nem tudom, minek ír olyan, akinek gőze sincs még arról sem, hogy melyik TSH-szint jelez alul- vagy túlműködést.
Olvasgasd az ajánlott FB-oldalt, minden szükséges infót megtalálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!