Pajzsmirigy alulműködésnél Hashimoto ha eddig nem alakult ki, akkor már nem fog?
Két éve aTPO 8,9 volt. T3 T4 minden alkalommal rendben van. Letrox 50mg-szedek, de bizonyos érék alá nem megy a TSH-m. 2,29 vagy 3,85 közt van. 2 környékére nem tudom levinni. Ha több gyógyszert veszek be (lassan emelve az adagot), egyszerűen iszonyat rosszul vagyok.
Nekem a napi 1et bírja a szervezetem.
Ha eddig nem volt Hashimoto diagnosztizálva, akkor az oké ugye? Nem alakul ki már, vagy a két év alatt nem alakulhatott ki? Jelenleg nem nézték az aTPO-t.
Valakinek van ilyen jelenség? Hogy nem megy bizonyos szint alá a TSH. Vagy Hashimotos lennék, azért nem megy?
Szia!
Nekem hazidok azt mondta, hogy nem lesz belole autoimmun. Viszont ez engem sem nyugtatott meg, megis honnan lehetne ezt tudni?
Legkozelebb ha beutal a laborra, kiprobalhatod ezt: mondd a vervetelkor h kersz anti tpot is (nalunk legalabbis azt kulon kell fizetni) es csekkold, hogy valtozott -e. (En ezt akartam, de lebeszelt).
Azt is mondta, hogy nem lehet pontosan tudni,hogy maga a betegseg mitol alakul ki, valoszonuleg genetikai hajlamra raterhelodik vlm szerzett dolog, az autoimmun eseten ez lehet egy sima virusfertozes is aminek az lesz a szovodmenye hosszutavon h a pajzsmirigy leepul.
...
En amugy nem akarom elhinni h ez elethosszig kene tartson es nem lehet meggogyitani csak tunetileg kezelni. Tok bena.
Háziorvos sajnos nem nezetheti meg. Anno még a t3 és t4et sem. Most legutóbb erre már volt jogosultsága.
Egyetértek veled egyébként, en sem hiszem, hogy ne lehetne idővel elhagyni a gyógyszert.
Három doki háromfélét mond. Elvileg ha nincs magas aTPO akkor már nem fog átcsapni autoimmunba. Így mondta a belgyógyász.
Amúgy meg bárhová fordul az ember egyértelmű választ nem kap. Egyik szerint nem sok a 3, 85ös TSH teherbeeséshez, másik meg fogja a fejét. Viszont simán úgyhagynak a kérdéseiddel, majd lesz valami alapon.
Itt voltam kénytelen feltenni a választ, hátha valakinek egyértelműbbet mondott a doki. Mert én nem lettem okosabb tőlük.
Elvileg nem csaphat át autoimmunba. Ezek szerint akinek autoimmun van, annak rögtön úgy is indult a pajzsmirigyproblémája?
E szerint a logika szerint igen.
Amugy teherbeeseshez es a magzat megfelelo fejlodesehez 2 alatti kell legyen a tsh,erre van tobb friss tanulmany, pont a napokban neztem utana.
Megnéztem a leleteket. 2018 végén és 2020 közepén ugyanakkora a pajzsmirigyem mindkét lebenyének mérete. Nem lett kisebb, nincs kóros elváltotáz.
Köszi mindenkinek egyébként a választ.
Kérek újra időpontot UHra.
Értem, köszönöm a válaszod 9-es.
Annyi kérdésem lenne, hogy mikor terhes lettél, akkor már volt kezelve a pajzsmirigyed, vagy akkor derült ki a 3,8-as TSH?
Nekem kezelve van jelenleg, de egyszerűen nem megy lejjebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!