Endometriózis esetén mi a teendő?
Tegnap voltam magán úton nőgyógyásznál. Nagyon fáj a hasam, ciklustól függetlenül, bármikor belenyilal a szúró fájdalom.
Az ultrahang kimutatott egy 4 cm-es "képletet" amire a dokinő mondta, hogy tünetek alapján (nagyon erős menstruációs görcs,fájdalmas szexuális együttlét) ez endometriózis.
Azt mondta, hogy 2 havi vérzés után menjek vissza kontrollra. Ennyi. Se több se kevesebb. Se gyógyszer se semmi.
Utána olvastam, és nagyon nem szeretném, hogy ez nagyobb legyen, vagy most emiatt meddő legyek... 21 vagyok.
Kaposváron milyen orvoshoz fordulhatnék? Kinek mondjam, hogy ezt így azonnal műtsék meg, mert nem bírom már a fájdalmat?
Jobb oldali ovarium 5.3 x 3 cm, rajta egy 3.6×3.6 cm vegyes echozottságú képlet.
Douglas üregben szabad hasi folyadék nem látható.
Diagnótis: Női nemi szervekkel és havivérzéssel kapcsolatos egyéb, k.m.n. állapotok.
Ez akkor lehet "csak" ciszta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!