Az Astrazeneca körül nincs már botrány, ugye? Nem rosszabb mint bármelyik más oltás, igaz?
Személyes tapasztalatomat tudom csak megosztani az AstraZenecával kapcsolatban. Hiába vagyok a vérrögképződés kockázatának leginkább kitett korosztály, a félelmem alaptalannak bizonyult. Az oltást követő 8 órában csak a helye fájt, majd még aznap este durva hidegrázás jött, és felugrott a lázam 38 C°-ra, valamint szédültem. Jól alszok, így az este nem volt baj, reggelre a hidegrázás és a szédülés megszűnt, a lázam szépen lassan délutánra el is múlt. Utána még két napig fájt az oltás helye. A másodikra később megyek, de elvileg az már kevesebb eséllyel hozhatja elő a ritkább mellékhatásokat. Abba nem mennék bele, hogy voltak-e politikai okai az Astra körül kialakult/gerjesztett botrányoknak, mert ennek se a tudományhoz, de a személyes tapasztalathoz nincs köze.
A természetes immunválasztól meg nem érdemes tartani, sőt én inkább jó jelnek tartom, ha van.
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!