Elutasitottal-e, nemet mondtal valamilyen orvosi beavatkozasra -sajat felelossegre-, es hogyan reagalt ra a doki ?
Volt.
Injekciót akart adni és köszöntem szépen nem kértem.
Reakció? Ha nem, akkor nem. Vedd be ezt a gyógyszert.
*mindegy mit mondok
Bocs, elirtam. Elozo voltam :)
Egyszer eléggé fájt a hasam, SBO-ra kerültem vele. Egy petefészekcisztám volt, amire közölte a doki, hogy holnap fekhetek is be, megműtenek. Mondtam, hogy inkább előbb megkérdezném a saját dokim, hogy feltétlenül szükséges-e. Nem szólt smemit, mondta, hogy rendben.
Megbeszéltem a dokimmal, szerinte nem volt indokolt a műtét, így nem mentem bele, jó döntés volt, csak egy bevérzett sárgatest volt, el is tűnt, ahogy megjött a menzeszem.
Azóta orvos lettem, előfordul, hogy a beteg nem akar valamilyen beavatkozást. Én nem szoktam erőszakoskodni, elmondom, hogy mi lehet a következmény, majd pedig aláíratom vele az "kórházi ellátás elutasítása" című papírt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!