Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 43 éves nő vagyok. Túlsúlyos....

43 éves nő vagyok. Túlsúlyos. A menstruációm 13napja tart és nem múlik el (többi lent). Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Elmúlt fél évben felfedeztem a pásztortáskát. Mióta szedem menstruáció idején azóta azt vettem észre, legalábbis ez a második ilyen nálam hogy hetekig tart a havim. Bár a hasonlóság még a két hosszú ciklusban, hogy mikor először volt ilyen akkor is szedtem a pásztortáskát és akkor is vírusos betegségem volt. Most is az van. Tegnap írtak rá antibiotikumot amitől ma nem hogy múlna hanem erősödik. Ez a ciklus úgy nézett ki és az előző ilyen ciklus is ami sokáig tartott, hogy alig alig volt pár csepp és így tartott sokáig. Most is így volt. Egész a mai napig, mikor is antibiotikumot szedtem be Tegnap este, ma erősebb picikét. Gondoltam a pásztortáskára, a vírusos megbetegedésre mert az közös még a két esetben, illetve arra is, hogy a kor miatt lehet. A súlyom miatt csak erősebb volt de rendszeresen jött meg. Tavaly voltam nőgyógyásznál és minden rendben volt. Ti mire gondolnátok mi okozhatja?

ma 07:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Változó kor.
ma 08:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is változó korra gondolnék. Ebben a korban lehet elhúzódó vérzés. Ha többször is előfordul, vagy nem múlik el, akkor csinálnak egészségügyi küretet.

Vagy lehet bármilyen nőgyógyászati probléma. Menj el orvoshoz, hogy nincs-e ciszta, mióma, stb.

Nem ismerem a pásztortáskát, de van olyan gyógynövény, amit itt is sokat ajánlanak és nem szabadna csak úgy használni, mert felboríthatja a hormonokat.

ma 08:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Minek iszod, ha elhúzódó menzeszed lesz tőle?
ma 09:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem voltam biztos benne és még most sem vagyok biztos, abban hogy a pásztortáska is bűnös a képletben. Ami közös volt a kétszeri előforduláskor az a vírusos megbetegedés a pásztortáska, valamint a mérhetetlen magas stressz. Ehhez még a korom is hozzá jön. És még rengeteg dolog lehet, amit a nőgyógyász tudna mondani. Én ezeket tudom felsorolni. Körülbelül egy bő fél éve voltam nőgyógyásznál akkor mindent rendben találtak. Családban felmenő ágon nem volt még komoly nőgyógyászati probléma. Nagymamámnak volt egyszer kaparása. A hosszú ideig tartó menstruáció családi "hagyomány " ha lehet így nevezni. 7-8nap vérzés a nálunk "normális". Erről tudott/tud a nőgyógyász. Rosszindulatú elváltozás és hasonló nem volt amíg tudomásom van a felmenőkig. Mind anyukámnak, mind nagyszüleimnek igen sokáig volt havi vérzés. Anyukámnak majdnem 60éves koráig. Nagymamáimnak 55-58éves koráig. Én májusban töltöm a 43.évem.
ma 10:20
 5/5 qborka ***** válasza:

A pásztortáska pont, hogy vérzéscsillapítò, nekem eleinte bevált.

13 nap vérzés az már sok. Keresd fel a nődokidat.

ma 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!