Tudom hogy van az új abortusz törvény, de nem vettem le belőle tisztán hogy most kiskorúak sem vetethetik el a gyereket?
Köszi!
Meg jöhetnek válaszok nagyon érdekel a téma, eléggé felidegesített a szigorítás, de a saját lehetőségeimet azért jó lenne tudni
7-es!végül született döntés: az Alkotmánybíróság visszautasított a a kezdeményezés - de igazából formalotásra hivatkozva.
De ez innentől már csak idő kérdése, nyugodj átok meg. Ugyanis a 2012-es alkotmánymódosítás alkotmányellenessé tette a 92-es tv-t. Ez van, ha az emberek csukott szeme előtt módosítgatják az alkotmányunkat - bocs, alaptörvényt - mint valami legóautót.
Kérdező: JELENLEG is természetesen fiatalkorú/kiskorú elvetetheti, gondviselői hozzájárulás kell, de ha a szülő netán akkora gyökér, hogy nem írja alá, akkor a család védelemhez lehet fordulni. Olyan nincs, hogy köteleznek, hogy megszült. Ellenkező esetben olyan sincs, hogy a szülő veled ellentétesen dönt úgy, hogy elvetesd. Ha nem akarod, erre nem kötelezhet. De azt érdemes átgondolni, hogy ebben az esetben 18 év alatt nem lehetsz a saját gyereked gyámja, max ha az apa elmúlt 18,ő lehet.
De mint mondtam ez a jelenlegi szabályozás. Hogy '22 választások után mi lesz - szerintem sok jóra ne számíts.
Nem szigorítottak semmin, kicsit szarok az információid kérdező.
Egyébként meg védekezzél normálisan, és akkor nem lesz rá szükséged...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!