Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha valakinek volt mar csomó a...

Ha valakinek volt mar csomó a mellében, milyen érzés? Nem tudom eldönteni, hogy az-e?

Figyelt kérdés
A bal mellemben alul erzek egyenletlenséget, par napja fedeztem fel, a másikban nincs ilyen. Őszintén annyira lesokkolt, hogy nem is nagyon merek hozzaerni, 28 éves vagyok, soha megcsak orvosnál sem voltam... 3 hónapja elmarad a menstruaciom, nem tudom ennek lehet-e hozza köze. Hova kell ilyenkor menni, tüdőszűrésre?
2021. márc. 21. 14:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a melledben csomo van, akkor tudoszuresre kell menni? Kerdezo, mit ittal? En is kerek 🤣🤣

Haziorvosnak vagy nogyogyasznak jelezd, be tud utalni mammografiara es uh-ra, illetve ki is tudjak tapintani, hogy tenyleg csomo-e.

Lehet, hogy semmiseg, de lehet, hogy nem. Nogyogyaszhoz egyebkent is el kene menni, hiszen nem menstrualsz, szerinted ez igy oke?

2021. márc. 21. 14:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem a tüdőszűrőre az biztos. Alapvetően először háziorvoshoz, ő adhat beutalót, bár a jelenlegi helyzetben gondolom nem fogják felvenni s telefont. Mammográfiára kell egyébként a melleddel menned, a menzesz miatt pedig nőgyógyászhoz. A nőgyógyász értelemszerűen nem beutalóköteles, a mammográfiát ellenben nem tudom, nézz utána neten, hogy kell-e oda beutaló. Vagy oldd meg magánúton, bár nem tudom, hogy megengedheted-e magadnak, hogy fizess érte.
2021. márc. 21. 14:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Jo, nem gondoltam at, gyerekként hallottam utoljára, hogy rokonom megy tüdőszűrésre, osszekotottem azzal, hogy ott ezzel is foglalkoznak.. plusz felkomas vagyok a xanaxtol jelenleg. A menszesz szerintem idegi alapon marad el, volt mar, hogy fel évig nem jött meg, mivel bipolaris vagyok. Azon parazom, hogy a mostani helyzetben hogy működik ez. Konkrét csomót nem erzek, de egyértelműen keményebb ott valami, a másikban pedig nincs. Nem gond a magán, de nem tudom ezzel érdemes-e elmenni.
2021. márc. 21. 14:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Háziorvos ad beutalót, a nőgyógyászaton nem foglalkoznak vele. Minden képpen nézesd meg.

Én is hallottam ilyet hogy régen a tüdőszűrőn nézték a nőket bizonyos kor felett, de ez ma már szerintem nincs így.

2021. márc. 21. 16:26
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

Elsőre menj nőgyógyászhoz.Ott vizsgáltasd meg a melleidet is.A doki eldönti hova küld tovább. Háziorvoshoz en nem mennék.

Bipoláris vagyok én is, de a menstruációm rendszeres.

Az nem normális ha a gyogyszereidtől kába leszel.

Vagy csak ha most állítják be.

En 8 eve vagyok ebben a betegségben,de nagyon jó a dokim, es tokeletesen beállította a gyógyszereimet.

A Xanax és a Frontin (utóbbival kezdték nalam is), de a legkisebb dózis is kómássá tett, ezert hamar lecserélték Rivotrillra.Ami bevált.

2021. márc. 21. 18:04
 6/10 A kérdező kommentje:
En megkérdeztem a pszichiatert a rivo-rol, azt mondta az meg rosszabb, mint a xanax. Te mit szedsz? Csak xanaxot szedek jelenleg, az antidepitol rohamaim vannak.
2021. márc. 21. 19:26
 7/10 A kérdező kommentje:
A menstruaciomat meg semmiképp sem akarom visszahozni, örülök, hogy nincs.
2021. márc. 21. 19:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Stimuloton

Kventiax

Rivotril

2021. márc. 21. 19:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Pont a stimulotontol kaptam olyan panikrohamot, hogy soha többe nem merném bevenni.
2021. márc. 21. 20:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Kezdetben egy női orvoshoz jártam, és sajnos ő kísérletezett rajtam pár gyógyszerrel,amikre allergias lettem.Nálam teljes test bevérzések voltak,amik nem fájtak és kibírhatatlan viszketés. Sürgősségin szteroid injekcióval lerendeztek,majd gyógyszer váltás. Ez 4 különböző antidepresszánsnál alakult ki.Aztan valtottam orvost és több gondom nem volt. Nekem napi 100 mg stimuloton bevált.

Akkor van gond ha esetleg nem veszem be. Akkor szorongok. Ezt nem szoktam soha elfeledni,csak voltak műtéteim az evek alatt,amikor nem vehettem be. Ilyenkor tapasztaltam, de akkor is pótolták injekcióban, melynek hamar meglett a hatása.

2021. márc. 21. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!