Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A sok fehérjétől késhet a...

A sok fehérjétől késhet a menstruáció?

Figyelt kérdés

2021. márc. 13. 19:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
42%

Ez nem sok, én heti 4-5x tolok súlyzós edzést és 51 évesen is rendszeres a menstruációm.

Akkor a kaja lesz a gond. Nem a sok fehérje, hanem a szénhidrát hiány.

Lehet a mellékvesédnek kevés a ch, ilyenkor borulhat az endokrin rendszer egésze.

Vagy a te testednek tényleg sok ennyi edzés is és szintén a mellékvese durcizott be.

Ilyenkor amúgy ösztrogént "lop" a saját működéséhez és ez borítja a ciklust, meg a magas kortizol.

2021. márc. 14. 14:08
 22/27 anonim ***** válasza:
30%
Az tökéletes. De azért a heti 6 edzés a professzionális szinten sem túl gyakori, legfeljebb versenyfelkészülésnél, olimpikonoknál, na de ők nem is fogyni szeretnének. Ha a cél a fogyás, akkor vissza kell venni az edzésből, így max. 4 lehet hetente és nem szabad megerőltetni magad. Főleg, ha nő vagy.
2021. márc. 14. 14:09
 23/27 anonim ***** válasza:
Bocsi nem ösztrogént hanem progeszteront "lop".
2021. márc. 14. 15:44
 24/27 anonim ***** válasza:
45%
Ajjaj, 1500 kcal úgy, hogy sportolsz is? WOW... instant éhezteted magad, AZÉRT nem mentruálsz.
2021. márc. 15. 15:22
 25/27 anonim ***** válasza:
45%
Nem a sok fehérje, hanem a kevés ch miatt nem menstruálsz.
2021. márc. 16. 07:46
 26/27 anonim válasza:
78%

Az edzés szerintem jó így, főleg ha fogyni szeretnél, én nem abból vennék vissza.

Viszont a kalória mennyisége nagyon alacsony, fehérjéből pedig testsúly kilogrammonként 2, max 3 gramm bőven elég, annál több szerintem felesleges. Nekem akkor maradt ki a menstruációm, amikor éheztettem magam, úgyhogy attól simán lehet. Az edzés pedig inkább elősegíti, főleg a kardió. 23L

2021. márc. 16. 12:28
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Igen, ha a fehérje ondóban van adagolva...
2021. márc. 17. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!