Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Igazi tapasztalatok alapján...

Igazi tapasztalatok alapján aki használt menstruációs kehelyt annak használt?

Figyelt kérdés
Például hogy nem esik e ki, vagy nehéz a kivétele, melyik fajta/típus a jobb

2021. márc. 9. 17:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy esik ki! Én mar soha nem térek vissza a tamponra, pedig eleinte nem volt könnyű. 1. Ne vegyél elsőre szuper minőséget es nagy méretet. Én a legjobbat szeretem volna, ami erős vérzésnél is jó. Mivel a technikájához kell egy kis idő, fel még fel ment, de ki nem tudtam szedni. Komolyan már ott voltam, hogy kiszedetem a férjemmel. Neten találtam tippeket (guggolva kiszedni), nagy nehezen kijött. Gondoltam soha többet. Írtam is a gyártonak, hogy ezért 10 ezret elkérni.. Aztán kesőbb vettem egy gyengébb kisebb Rossmanosat. Azzal megtanultam a helyes technikát, igaz 5-6 óránként cserélni kellett, de egyből bevált, már nem is használtam tampont. Végül a nagyobbat is megtanultam helyesen használni és simán kibírom vele a munkában, elég otthon cserélni. Szóval kell egy kis idő, de én csak ajánlani tudom!
2021. márc. 11. 12:02
 12/13 anonim ***** válasza:
88%

Saját tapasztalataim:

5 kelyhem van, funcup kicsi-nagy, diva cup kicsi és ruby cup kicsi nagy.

Hatalmas előnye számomra hogy nem szárít ki mint a tampon, ami nekem iszonyú kényelmetlen érzést okoz. A betéttel szemben meg az előnye hogy nem érzem azt a gusztustalan, na most kiömlött egy felespohár a bugyiban érzést.

Nekem a kisebbeknél az erősebb napokon van szivárgás, de mindegyik típus "felmászik" és elég macerás kibányászni magamból.

Ezekből a típusokból a funcup nem vált be, a kicsi szivárog, a nagy nem nyílik ki könnyen. A ruby kicsi túlzottan felmászik, igaz ezt alacsony méhszájú embereknek tervezték. A nagy ruby elég jól bevált, a diva cup színtén (ennek a kettőnek kb hasonló az átmérője, a ruby rövidebb).

Az hogy kiessen kizárt dolog, még ha nagyon gyengék a medencefenék izmok, akkor se tartom valószínűnek. Kezdetben azt javasolnám hogy betéttel együtt használd amíg kitapasztalod.

2021. márc. 14. 12:02
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Oh, bárcsak kiesne... Alig bírtam kiszedni magamból. Tényleg nagyon jó dolgonak tűnik és szuper, hogy ennyi nőnek bevált, de számomra a tampon sokkal praktikusabb és kényelmesebb.
2021. jún. 9. 02:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!