Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rákszűrés vagy UH kellemetlene...

Rákszűrés vagy UH kellemetlenebb ill. szüzen kell hüvelyi UH?

Figyelt kérdés
jan. 1. 15:40
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Szüzen is lehetnek betegségek, 25 évesen járjak évente hüvelyi UH-ra?
jan. 1. 15:41
 2/22 anonim ***** válasza:
83%

Elöször is a szüzesség nem akadálya betegségeknek, mindenképpen érdemes évente szürésre járni.

A hüvelyi UH csak egy vizsgálati eljárás, önmagában semmi.

Elvileg a rákszürés kb ugyanolyan hüvelyi vizsgálat, semmi különbség nincs.

Ha szüz vagy, a vizsgálat elött szólj az orvosnak, akkor ennek megfelelöen végzi a vizsgálatokat.

jan. 1. 15:55
 3/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem csinálnak ok nélkül hüvelyi ultrahangot.
jan. 1. 16:03
 4/22 anonim ***** válasza:
71%
Nekem egyik se kellemetlen, semmit nem éreztem a vizsgálat során.
jan. 1. 16:05
 5/22 anonim ***** válasza:
52%
Az éves szűrés része az ultrahang, nem kell hogy különösebb oka legyen. Szóval ártani nem árt. Nekem a rákszűrés kellemetlenebb, de az is kibírható azért.
jan. 1. 16:11
 6/22 anonim ***** válasza:
55%
Mikor milyen orvost fogok ki van amelyik csinál ultrahangot van amelyik nem. Van amelyik orvosnál picit kellemetlenebb a rákszűrés vizsgálata van amelyiknél nem is érzem. De egyébként semmi komoly fájdalmat nem fogsz érezni csak hogy matatnak. De ahogy írták előtte szólj hogy szűz vagy.
jan. 1. 16:55
 7/22 anonim ***** válasza:
55%
Egyik sem fájdalmas. Lehet, hogy még hüvelytükröt sem kell használnia, a méhszáj nincs túl mélyen. Mondd meg nyugodtan, hogy szűz vagy, és akkor majd kommentálni fogja mindig hogy mi történik, és akkor nem ijedsz még.
jan. 1. 18:39
 8/22 anonim ***** válasza:
0%
Probléma mentesen én nem mennék el. Biztosan nem lesz kellemes...
jan. 1. 19:02
 9/22 anonim ***** válasza:
70%
#8 az ilyenek miatt félnek emberek orvoshoz menni. Amúgy pont azért kellemetlen mert az emberek félnek. A félelem torzítja az érzékelést.
jan. 1. 20:18
 10/22 anonim ***** válasza:
77%
Én nem félek még is érzek néha furcsaságot mikor mintát vesz 😅 de abszolút nem nevezném fájdalmasnak. Az meg hogy tünetmentesen egyes idióták sosem mennek szűrésre az ő bajuk. Majd jöhetnek ide panaszkodni ha valami bajuk lesz és már esetleg sülyos lesz. Keresztanyám se ment sose mert minek azt. Akklr sem ment mikor egy hónapig vérzett és rosszul volt mert ó majd elmúlik. Aztán hopp rosszul lett mentő elvitte nesze neked méhnyakrák. Csak hogy érezd mennyire felesleges az évenkénti szűrés.
jan. 1. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!