Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Synlab lelet értelmezése?

Synlab lelet értelmezése?

Figyelt kérdés

Most lett kész a Synlabban a hüvelyváladék tenyésztésem. Kettő baktériumot találtak. A hatóanyagok mellett ott van mindegyiknél egy E betű, vagy ki van húzva. Az E betű az nem azt jelenti, hogy ellenálló (rezisztens) arra a hatóanyagra az a baktérium?

Mert az orvos olyan gyógyszert írt fel, amelyik hatóanyagnál E betű van.

Már a gyógyszer több mint a felén túl vagyok, és szinte semmi javulást nem tapasztaltam, ezért lennék arra kiváncsi, hogy lehet-e hogy az orvos rossz gyógyszert írt fel, és az az antiboitukom nem is használ arra a baktériumra? Remélem érthetően írtam le. 20/l

2021. febr. 27. 08:34
A kérdező szavazást indított:
Jó gyógyszert írt fel
Nem jó gyógyszert írt fel
6 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a R betű a rezisztens az E betű pedig az érzékenyt jelenti. Pár év már eltelt, mióta utoljára került a kezembe tenyésztés lelet, meg azt se tudom, hogy változott-e a jelölés, plusz lehet a laborja is válogatja mit hogyan jelölnek.

Ha mész vissza orvoshoz, akkor majd ő úgyis megmondja.

Én egyébként egy jó ideig szenvedtem gombával. Viszonylag gyakran visszatérő vendég volt.

Aztán megelegeltem az állandó klionozast stb és amikor panaszt éreztem egy kúrát csináltam betadine kúppal utána helyreállító kapszula(pl gynophilus). Ugyanúgy segített.

2021. febr. 27. 08:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Lehet hogy az érzékenyt jelenti, ez eszembe sem jutott, de akkor miért nem É betűt írnak E helyett? Szerintem úgy sokkal egyértelműbb lenne.

Csak sms-ben kaptam meg a leletet meg a receptet a felhőbe, ezért ha használna a gyógyszer akkor már nem mennék vissza.

Na meg ez a másik amit nem értek, hogy “csak” kettő baktériumot találtak, gombát nem, és az antibiotikum mellé Klion hüvelykapszulát kaptam én is, ami gombára és trichomonasra használ. Tudom, hogy az antibiotikum hajlamosít a hüvelygombára, de eddig mindig olyan helyi gyógyszert kaptam, ami baktériumra is jó.

Na mindegy, még az antibiotikumot 2 napig kell szednem, hátha még segít valamit rajta.

2021. febr. 27. 13:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Betadint már én is próbáltam, de nekem allergiás reakciót váltott ki, úgyhogy az nálam kilőve.
2021. febr. 27. 13:22
 4/4 anonim ***** válasza:
A klion olyan, hogy mindenre is jó. Széles spektrumú készítmény. Amúgy annál én se éreztem, hogy sokat használna.
2021. febr. 27. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!