Segítség kellene a leletem értelmezéséhez, barátomat is kezelni kellene, orvos nem volt együttműködő, mi a bajom mégis?
Bocsánat kicsit hosszú,de fontos.
A citológiai leletemet nem rég kaptam kézhez egy nőgyógyászati kenetvizsgálat után. Az orvos nekem annyit mondott,hogy hüvelyfertőzésem van. Felírt 14 db-os kúpot ami a gombát és a baktériumot is elpusztítja,plusz utána még Lactofeel kúpot is kell szednem.
Kérdeztem az orvost (elég flegma volt,nem magán úton mentem ugye) hogy a barátomat kezelni kell-e,azt mondta hogy csak a kezelés alatt nem szabad együtt lenni,de ha neki nincs tünete akkor nem. Még mondta,hogy szerencsére nincs rákos sejt, nade annyi minden van még beixelve.
Tehát!! A leletemet ezek vannak x-elve: Gardnerella, metaplasia, para és hyperkeratosis.
A gardnerellát megnéztem, ezt írják: "gardnerella szexuális úton terjedő betegség. A nők úgy kaphatják el, ha fertőzött férfival közösülnek, akinek a húgycsövében telepednek meg a baktériumok."
Most akkor mi van? Mégis kéne őt kezelni és megvizsgálni? Miért nem lehet már normálisan elmondani a betegnek hogy mi a helyzet? :( Olyan szomorú és ideges vagyok emiatt. Barátomnál milyen kenetvizsgálat zajlana?
Kellene bizony!
Engem 8 hónapig "kezeltek" a nőgyógyászok - többes szám, mert 3 havonta újhoz mentem mivel semmit nem kezeltek ki!
Ezután a fertőzés átterjedt a húgyhólyagomra, így kerültem az urológiára, ahol azzal fogadtak, hogy a nőgyógyászok nem orvosok, mi majd meggyógyítjuk.
1 nap alatt kikezeltek.
Urológushoz menjetek együtt, vagy a bőrgyógyászatra.
Erre a 2 területre tartozik a nemi fertőzés, nem a nőgyógyászatra!
Még valami!
Ha van más partner is a képben, akkor vele/velük együtt menjetek! Mert ő(k) is fertőzött(ek)!
Még valami.
"Miért nem lehet már normálisan elmondani a betegnek hogy mi a helyzet? :("
1. Azért, mert az az érdeke, hogy beteg maradjál.
2. Azért, mert az országban a paternalista orvoslás a kötelező, tehát nem szabad informálni a beteget. Ezzel ellentétesek a betegjogok, de akkor is ez a szokás.
fordulhatsz betegjogi képviselőhöz, hogy hazudott neked az orvos az állapotodat illetően és elősegítette az újrafertőzésedet, de nem lesz semmi következménye, ezek mind kimossák egymást a legnagyobb szarból is,a bíróságon.
Ja, van egy ötletem. Menj vissza és kérdezz rá, de ezúttal rögzítsd, vedd fel, amit mond.
Az már ér valamit a bíróságon.
Hát akkor másik urológus, vagy bőrgyógyászat inkább.
De mondjuk én nem lennék olyan PASIval - mert ez csak pasi -, akinek az intim higiéniája meg az őszintesége és az egészséged ennyit számít!
Megbetegített téged!
7: Nőknél is az esetek többségében tünetmentes, csakhogy járunk szűrésre, éppen ezért, ha szexuális életet élünk - magunk és a partnerünk miatt is!
Az hozzátartozik az intim higiénéhez, hogy az ember jár szűrésre, ha nemi életet él, különösen partnercserekor ajánlott/kötelező a szűrés.
Azzal, hogy felnőtt férfiként valaki szexuális életet él és 3 éve nem volt szűrésen, miközben partnert is cserélt, előttem elásta magát férfiként, társként, szexuális vonzerőben, mindenhogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!