Ciklus rendszertelenség hátterében állhat a szerelem, a nemi élet?
Alapvetően egészen hosszú ciklusom van, 33-35 napos, illetve egy vérzés kb egy hétig tart. (Bár ennek a vége már csak barnázás.) Viszont mostanában egyre inkább kezd kitolódni ez a 33-35 nap is, illetve néha meg sokkal kevesebb lesz. A ciklusaim hossza így volt az utóbbi jópár hónapban: 33, 33, 34, 28, 35, 40, 37, 37, 33. Körülbelül a 40-es ciklus idejére volt tehető, hogy megismerkedtem életem első barátjával és összejöttünk. Lefeküdni nem feküdtünk le, csak később, azután volt a második 37 napos ciklusom. Utoljára szilveszterkor voltunk együtt, majd egyéb okok miatt csak február elején tudtunk találkozni, amikor is szakítottunk. Januárban még megvolt, azonban most megint ott tartok, hogy nem jön meg, ha ma megjönne, akkor lenne 39 napos a mostani ciklusom.
20 éves vagyok egyébként, amikor anyával beszéltem arról, hogy néha nagyon hosszú a ciklusom, azt mondta simán lehet, hogy a vizsgaidőszaki izgulások hatnak így például a ciklusomra. Kérdeznélek titeket, hogy ti mit gondoltok? Lehet a barátomhoz is köze ennek (érzelmi stressz)? (Az az opció nem merült fel bennem, hogy terhes lennék, hiszen védekeztünk, nem szakadt ki a gumi, illetve januárban egyszer megjött, plusz... azt gondolom azért észreveszi az ember, ha terhes, nem? :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!