Nőgyógyászati vizsgálaton mi történik?
Sosem voltam nőgyógyásznál, valamiért mindig elmaradt és nem is volt olyan hű de nagy panasz, amivel mentem volna. Utólag már párszor elmentem volna, bánom is, de már nincs mit tenni. Viszont azért már illett volna elég régen elmennem, így kértem időpontot.
Mit fog az asszisztens és/vagy az orvos kérdezni? Első menstruáció időpontja, ciklusom hossza, utolsó menstruációm időpontja, élek e nemi életet és amennyiben igen milyen fogamzásgátlási módszert alkalmazok? Több kérdésre nem tudok gondolni és kicsit szeretnék összeszedettebben bemenni.
Mennyi ideig tart egy vizsgálat, amennyiben nincs semmi eltérés? És mit foglal magába pontosan? Van fájdalmas rész? Ha igen, akkor mennyire? Elég kicsi a fájdalomküszöböm.
Bugyit is el tudom tenni tiszta helyre egy fülkében vagy mit kell ilyenkor vele tenni? Az asztal végig le van fedve vagy csak "lent"?
Tudom, hogy már el kellett volna mennem nőgyógyászhoz, szóval az ilyen kommentekkel kérlek kíméljetek.
" 20 vagyok, nagyon bánom, hogy sose mentem :( "
Ne hülyéskedj már; mégis mikor kellett volna menned és miért?? Semmivel nem vagy elkésve, sőt, ha nincs bajod, akár feleslegesnek is mondható.
Azt hittük ettől a drámai felvezetéstől, hogy 30 is elmúltál...
13
A szűrés is 25 éves kortól ajánlott hivatalosan. Szóval, hacsak nincs baja, semmi sem indokoltja, hogy ilyen tragédiának kezelje, hogy nem volt...
Aki később kezd szexelni, simán előfordul, hogy 24-26 évesen megy először. És az sem gáz.
Nem tudom, hogy miert pont 25 ev, de nekem az orvosom azt ajanlotta, hogy a szexualis elet megkezdese utan evente menjek. Probaltam hivatalos ajanlast keresni, de ott meg 18 eves kortol irjak, mast nem talaltam.
Egyebkent meg aki gyakran valtogatja a partnereit, annak foleg illik elmenni hamarabb, mint 25.
15
"Egyebkent meg aki gyakran valtogatja a partnereit, annak foleg illik elmenni hamarabb, mint 25."
Annak inkább az std szűrés ajánlott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!