Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruációs fájdalom túlélés?

Menstruációs fájdalom túlélés?

Figyelt kérdés

Másnak is van rajtam kívűl havonta keserves kínja a menzeszével?

Rendszeresen járok orvoshoz, nincs endometriózisom, egyéb betegségem.

A végbélnyílásig sugárzik a fájdalom első két napon. 20 éve tűröm, sajnos fájdalomcsillapító nélkül nem tudom elviselni. Néha már az sem hat. 😩

Nagy a fájdalom küszöböm, nem vagyok egy nyávogós fajta, de annyira tanácstalan vagyok, hogy munkaképtelen vagyok havonta minimum két nap.

#fájdalmas menstruáció #menzesz alatti fájdalom
2021. febr. 6. 10:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
50%
Én is fetrengtem a fájdalomtól, semmiféle gyógyszer vagy praktika nem vált be, pedig külön receptre kaptam a fájdalomcsillapítót. Nem ettem, kb már sírtam, hánytam. Egy nagyon részletes kivizsgálás mindenképp kell, hátha van valami rejtett probléma. Nekem egyébként egyedül a fogamzásgátló segített. Mióta szedem, fáj ugyan, de közel se olyan vészes, egy nospa simán rendbe tesz.
2021. febr. 6. 11:24
 12/21 anonim ***** válasza:
33%
Nekem spirál volt a megoldás. Menj el egy magán dokihoz, ha megteheted talán ott jobban segítenek.
2021. febr. 6. 11:40
 13/21 anonim ***** válasza:
52%

Algopyrin-Nospa, Apranax, vagy mensi előtt 2-3 nappal Aspirin. Ne akkor vedd be a fájdalomcsillapítót, amikor már fájdalmaid vannak, hanem inkább előtte. Nekem csak ez segít, igaz, picit mindig "buta" leszek ilyenkor, de cserébe nem haldoklom.

Ha már elkezdődőtt a kínlódás, hiába eszel meg akármilyen gyógyszert (legalábbis nálam sosem működött ez), én ki is szoktam hányni sajnos, meg egyszerűen nem hat, ilyenkor ki kell várni a végét sajnos.. vagy ügyelet, és nem szájon át kapod a gyógyszert, én csak akkor voltam, mikor már tényleg elviselhetetlen volt..

Amit még megpróbálhatsz, hogy cickafarkfű teát iszol, ezt most nem írnám le, hogyan, mettől-meddig kell inni, mert már nagyon régen csináltam, de neten rengeteg oldalon írják, és szinte fillérekbe kerülő termékek között lehet válogatni. Mondjuk az én fájdalamimon nem enyhített, de valakinek segített, nekem a ciklusom hozta rendbe anno.

Természetesen én sem hagyhatom ki, hogy nőgyógyászhoz menj el (nálam semmit nem találtak, de simán lehet PCOS, endometriózis, bármi), illetve szedhetsz fogamzásgátlót is, ha nincs trombózishajlamod, stb. egyébként is, mert lehet szimplán hormonális oka is annak, hogy ennyire rossz, a fog.gátlók pedig rendbe tudják ezeket általában tenni.

2021. febr. 6. 12:59
 14/21 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó vagyok, ne haragudj, látom már jártál emiatt kivizsgáláson. Akkor az utolsó soraim kérlek, ne vedd figyelembe.
2021. febr. 6. 13:00
 15/21 A kérdező kommentje:

Természetesen rendszeresen járok magán nőgyógyászhoz, nem is egynél voltam már. Ultrahangvizsgálat is szokott lenni. Mindig rendben van minden, fogamzásgátlót nem szedek, nem is akarok.

Soha nem hanyagolom el a vizsgálatokat. A ciklusom az rendben, ez mindig is így volt. Csak a fájdalom amikor megjön azt unom már közel 20 éve. Egyszóval ki vagyok vizsgálva, belülről is megnézték a dolgokat. Több szem többet lát alapon nem egy orvosnál jártam. Azt nem mondhatom, hogy nem jártam utána. De köszönöm aki normálisan válaszolt.

2021. febr. 6. 13:06
 16/21 anonim ***** válasza:
32%
Köszönjük annak, aki leszavazta kb az összes választ. Gondolom, segítséget már nem tudott volna nyújtani, és marhára unatkozhatott. 🥰 Egyem a zuzáját.😍
2021. febr. 15. 09:04
 17/21 anonim válasza:
32%

"Másnak is van rajtam kívűl havonta keserves kínja a menzeszével?"

Ezt nevezik úgy, hogy HISZTI. 😁

2024. márc. 15. 16:28
 18/21 anonim ***** válasza:
37%
Tipikus férfiválasz, 17-es, vagy egy olyan nőé, aki szerencsésen megússza komolyabb PMS nélkül.
2024. márc. 15. 16:43
 19/21 A kérdező kommentje:

Egy igazi barom a 17-es.

Azóta már végül kiderült az endometriózis, műtétem is megvolt. Méhemmel is van probléma. Mióma is jött.

A hiszti csak nem volt alaptalan te. Hátha körbejár a karma valóban. Egy percet nem bírnál ki te....

2024. márc. 19. 20:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Kitartást, kedves kérdező! Remélem azóta már jobb!
2024. márc. 19. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!