Folyton visszatér a hüvelygyulladás, van megoldás?
4-5 orvosnál jàrtam az elmúlt 2 évben, mióta folyamatosan visszatér.
(2018-ban szültem. Amíg nem menstruáltam szoptatás alatt, nem volt bajom. 8 hónap után jött meg, és azóta minden menzesz előtt jelentkezik.)
Szóltam erről, de szerintük nem függ össze, írkálják fel a gyógyszereket, kúpokat, rendszerint ugyanazokat, amiket már inkább ki se vàltok, mivel nem sokat ér.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Mi lehet a háttérben?
Anno 16 éves koromban volt HPV-m, 1 év volt, mire rájöttek, addig kezelgettek össze-vissza. Kikezeltek, elvileg azóta negatív. Tavalyi szűrésben volt valami gyulladás (előtte lévő dokik szintén össze-vissza csak írták ki a vény nélküli cuccokat), az akkori doki kikezelt gyógyszerrel, utána 3 hónapig jó volt, majd megint menzeszek előtt jelentkezett a gond.
Most vették le a szűrést, pár hèt múlva lesz eredmény.
Nem mondom, hogy nem így van, de ez 16 évvel ezelőtt volt, akkor még nem volt rá oltás. Azóta nem is tudom, hány orvos látott, sose említette senki a HPV-t semmilyen szűrésen.
De ha így van, akkor én mindenkit, akivel volt szexuális kapcsolatom, megfertőztem?....
Valószínű igen, mert bőr súrlódásával is terjed. Teljesen lényegtelen. Én is hpv-s vagyok, nekem szemölcseim voltak, de lekaparták már. Sok embernek van.
De amúgy nem biztos hogy ez okozza a panaszodat. Erről a betegségről csak szó volt és kiegészítettem, hogy kezelhető a betegség és nem gyógyítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!