Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől van gyakori hüvelyi...

Mitől van gyakori hüvelyi fertőzésem?

Figyelt kérdés
16 éves kamasz lány vagyok, még szűz vagyok, és nem jött meg a menstruációm sem. Az szokott lenni, hogy a hüvelyemben fent valami csíp, és ez már kínzó fájdalom, olyan érzés, mintha pisilnem kellene, de sokkal erősebb fájdalom, csípés, és hiába megyek ki a wc-re, egyáltalán nem is kell pisilnem. Szinte hetente előfordul, de nagyon hamar el is múlik magától, 1 nap alatt, ha nem figyelek oda. Mellé társul fehér folyás is. Fogalmam sincs, hogy mitől lehet, mindig megmosom, és figyelek a higiéniájára is, borotválni viszont nem szoktam. Eddig nem nagyon fordultak elő a tünetek, csak nagyon ritkán pár havonta, mostmár pedig szinte minden héten. Mit lehet ellene tenni? A válaszokat előre is köszönöm!

2021. jan. 20. 16:56
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

5: micsoda?????

Hol élsz? Valami zárdában?

Anyám borogass! Ne mondd, hogy bezárva tartanak téged!

2021. jan. 20. 17:15
 12/38 anonim ***** válasza:
84%
Hol tilos kimenni az utcára egyedül 18 év alatt?????
2021. jan. 20. 17:16
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Jaj nem jó az ilyen anyuka. Már miért lenne a te hibád? Ez betegség amit elkaphatsz mint a megfázást.

A kérdésre válaszolva betig: Gondold végig, hogy mennyire szoktál alaposan megmozsdani alul? Mert nem kell alaposan, sőt, jobb lenne ha egy ideig csak meleg vízzel mosakodnál alul, mert a tusfürdő nem segít, nem tud rendesen tisztulni a hüvelyed. A másik: Nagyon figyelj arra, hogy wc-zéskor hogy törlöd meg magad, tudom undi, de ha a fenekedről előlre kerülnek bacik, azok is okozhatnak fertőzést. Ajánlott, előről hátra megtörölni magad. Ajánlanám, ha sokat fürdesz tusolás helyett, most kerüld, és inkább tusolj, mert ha esetleg nincs rendesen takarítva a kád, onnan is kerülhetnek elő bacik. Használj pamut bugyit, de abból se tangát. Az pedig remélem alap, hogy nem nyúlsz magadhoz koszos kézzel. Ha még eszembe jut valami leírom, de mindenféleképpen ajánlott lenne egy nőgyógyász. Viszont az is jó lehet ha eljutsz háziorvoshoz és neki titokban elmeséled, hogy mi a baj, az is több mint a semmi.

2021. jan. 20. 17:18
 14/38 anonim ***** válasza:
71%

Néhány válaszolónak pedig: Igenis vannak szigorú anyukák, akik mindig a gyereket hibáztatják ha valami van. Nagyon szomorú, de sajnos van.

Mert biztos a gyerek csinált valamit és emiatt betegedett meg, sok szülő szerintem sokkal inkább gyerek mint felnőtt.

2021. jan. 20. 17:23
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántástból írjak.

Tényleg egy időpont a helyi SZTKban és ennyi.

Nem kell félni. A kórházba legyen rajtad maszk. Vigyél kézfertőtlenítőt - jobb heiyeken van kirakva folyosón is. TB kártya, személyi, lakcim.

Időpontra mész, előtte 5-10 perccel ott vagy. Jelentkezz be a recepción. Eligazítanak, ha szépen kérsz segítséget.

Jobbulást!

2021. jan. 20. 17:23
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
#14 igen, van ilyen. Akkor sem kell tudnia.
2021. jan. 20. 17:25
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem értem, honnan jön az, hogy 18év alatt nem lehet egyedül az utcán egy gyerek..

Hogy megy iskolába...?????

2021. jan. 20. 17:26
 18/38 anonim ***** válasza:
83%

14-es vagyok.

Én is azon az állásponton vagyok, hogy nem kell tudnia, hisz már 16 éves, de ettől még sok szülő nem így gondolja. Hiába 16, a szülőkhöz megy haza. Csak én kaptam olyn mondatokat régen, hogy amíg ott lakok azt csinálom amit ők mondanak?

Persze a kérdező jobb lenne ha lenyeli a békát és vállalja az anyukája leszidását minthogy nagyobb baja legyen.

Én a válaszomat arra értettem, hogy hiába írják sokan, hogy semmi köze a szülőnek ahhoz mit csinál a gyerek, ez a dolgokon nem fog változtatni. Nyilvánvalóan a kérdező fél az anyukájától (hisz ha nem félne és bízna benne, nem született volna meg ez a kérdés ugye). Az anyukája pedig szigorú vele és nem úgy viselkedik mint egy jó anya. De ezen túl kell lendülni, a kérdezőnek erőt kell vennie magán és szembe szállnia, sajnos ez van.

2021. jan. 20. 17:30
 19/38 anonim ***** válasza:
33%

17-es

Gondolom a szülei nem engedik, hanem viszik hozzák, vagy az is lehet suliba mehet egyedül, de ennyi. Mivel a szülők meg gondolom ismerik az órarendet tudjuk kb mikorra kell hazaérnie a gyereknek. Egyik volt kollégám kért folyamatosan a lassan egyetemista lányától egy hazaértem-elindultam sms-t. Hallottam hogy beszélt vele telefonban. Az a leányzó már nem 16 volt.

2021. jan. 20. 17:32
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

16évesen még nem menstruálsz???

Ott valami egyéb komoly baj is lehet!

2021. jan. 20. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!