Hogyan kell szülés közben jól nyomni, meg "lefelé", ha nem érzed a székelési ingert vagy nincs tolófájás?
Nem rég szültem természetes úton. 8 órát vajúdtam, sajnos oxitocinnal indították a fajásokat miután a kórházi kontrol során a vizsgálat alatz elfolyt a magzatvizem 38+ hetesen.
Fájdalomcsillapítás nélkül szültem.
Sajnos a kitolásnál nem tudtam hogyan kell nyomni, folyton azt mondták hogy nyomjak lefelé, és nem nyomok jól. Semmilyen tolóingert nem éreztem és a vége felé már fájás sem volt. Végül vákummal született meg a kisbabám, és egy ügyeletes orvos közben nyomta a hasamat. Bár nagy öröm hogy egészségesen világra hoztam kisbabámat természetes úton, sokáig bántott a gondolat, hogy képtelen voltam jól nyomni, és biztos azért vákumoztak meg mert béna voltam. Mivel senki nem magyarázta el, hogy hogyan nyomjak, így úgy próbáltam a medencefenèk izmaimat befeszíteni mintha kakilnék.
Azt sem értem hogyha 5 centire volt a szeméremnyílastól a baba feje akkor miért nem éreztem székelési ingert, vagy tolóingert?
Köszönöm a választ. Ez azért bosszantó, mert olyan mintha a doki figyelmen kívül hagyná, hogy ilyen előfordulhat.
Még szerencse hogy nem a közép korban èlünk.. és van eszköz amivel világra lehet segíteni ilyenkor a babát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!