Lányok nektek milyen kellemetlen nő gyógyászati tapasztalaitok volt eddig?
Magánhoz mentem (elég sokat utaztam miatta, sok jót hallottam róla), azzal kezdődött, hogy egyszerre 2 embert hívtak be, csak lestem, hogy mi van... Ahogy bementem olyan közel állt hozzám, hogy mikor megkérdezte, hogy miért mentem azt sem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány, nemhogy miért mentem... Hebegtem, kérdezte, hogy általanos vizsgálat? Mondom igen, akkor mondta, hogy menjek át a szomszédba levetkőzni, egy idő után bejött, beszélt valamit aztán vissza ki kellett menni a rendelőbe és felfeküdni. Csinálta a dolgát, egy függönnyel voltam elválasztva az asztaltól, közben ki-be mászkáltak receptért az emberek...
Mondta, hogy condyloma szemölcsöm van, amit a hpv okoz ami nemi úton terjedő betegség, mondtam, hogy na az tuti nincs - erre ő, hogy pedig a partnerem máshol is járt, mondom biztosan nem! De többször felhozta, hogy de.
A szemölcsöt ő sitty-sutty leszedi lézerrel 20ezerért, nem fogok semmit érezni, belementem. Odaadta a fecskendőt a kezembe amíg valamit babrált, elkérte, beszúrta, kb fél perc múlva már égetett is - olllyan iszonyatosan fájt hogy az valami hihetetlen, szóltam neki - hát dehogy fáj az! Mellé jó kis égett hús szag is volt... Mikor végzett még leültetett beszélni (alig tudtam ülni és járni utána min fél óráig úgy fájt!), mondta, hogy csinál mammográfiát, mondtam, hogy még szoptatok, az nem baj? Jajj akkor nem csinál, biztos nincs baj, mennyi idős a gyerek? Mondom 15 hónapos. Akkor minek szoptatom? 1 éves kor felett felesleges, csak baba és anya játszanak! Mondom nekünk így jó (többször hangoztatta, hogy mi csak játszunk és felesleges)
Aztán, kérdezte, mivel védekezünk, mondtam, hogy óvszerrel. Jajj szegény emberem, miért cseszek ki vele ír fel fogamzásgátló injekciót, ha átmegyek a gyógyszertárba az elsőt be is adja, mondom köszönöm, de nekünk az óvszer megfelel. Akkor is erősködött, hogy jajj de szegény ember (azután próbált lebeszélni az óvszerről, hogy előtte azon erősködött, hogy a párom félrejár mert hpv-m van... (egyébként csinált szűrést, nem volt HP-m!)).
Borzalmas volt az egész, ez az eset után jutottam oda, hogy mások véleményére nem adok! (itt arra, hogy ez jó orvos)
10:
Egyik kolléganőm nyolc éve volt, amikor szült, a másik 10, egy harmadik pedig még sosem, pedig már 50 éves (igaz, ő vénlány) és egyiknek sincs semmi baja.
Ezzen nem azt mondom, hogy ne menj, hanem azt, hogy szűrés nélkül is van élet (mint ahogyan nagyanyáinknak is volt).
A méhnyakrák döntő %-ban genetikai betegség + a HPV.
Tehát, ha a felmenők között nem fordult elő, plusz nincs hpv, akkor nagy eséllyel elkerülhető betegség.
Ezt írta valaki korábban, aztán lepontozták érte.
13_
"tudod hány ember van akinek negatív a szures és fel évvel később mar méhnyakrák a diagnózis?"
Kb. pont ennyit ér a szűrés. Ha a génjeidben hordozod a hajlamot, akár be is költözhetsz az sztk-ba, akkor is előjön. Ha nem vagy rá hajlamos, és nincs esetleg hpv-d, akkor pedig egy életre megúszhatod a szűréssel járó kellemetlenségeket.
Utolsó te annyira idióta vagy, hogy az fáldalmas. A genetika szerepe ebben a betegségben minimális, a vírusfertőzés a döntő. Továbbá nem az a kérdés, hogy elő jön e. Hanem hogy időben fel van e fedezve. Ha kialakult és időben felfedezik akkor a probléma könnyen megoldható, a nő életét meg lehet menteni, későn van felfedezve akkor viszont az illető meghal. Pont. Ezért kell rá gyakran szűrni
.
16
Nem, sajnos a rákra való hajlam örökölhető! Ezért is kérdezik a családi előzményeket. Igen, a vírus is nagyon sokat számít. A hpv-t jó eséllyel el lehet kerülni, ha az ember nem szexel ész nélkül fűvel-fával.
Ha ez a kettő kockázat a minimálisra van csökkentve, akkor meg lehet úszni a rákot.
De ismétlem; tőlem szűrethetsz fél évente is (sőt: havonta...)de nem vagyunk egyformák: egy ilyen kellemetlen vizsgálatot a nők többsége a háta közepére sem kíván. Innen indult a diskurzus.
Igen csak saját példa anyum kb nem is jár talán 3-4 évente vagy ha fel fázik és erősen vérzik... sosem cserélgette a partnereit higiénikus
Nem mondanám pusztán szerencsének vagy csodának a mellében volt egy daganat ki vették (azaz van daganatos hajlama…) már nem is fiatal… (fiatalon többször járt mert hát ijesztgetés felelem stb) apámmal már 15 éves kora óta együtt vannak most lesz majd 40... családban nem is volt méhnyakrákos egyrészt nem is fűvel fával kufercoltak... viszont ismertem még anno 1 lányt aki tényleg hetente valtogatta (és gumit sem használtak...) rá 4 évre ki is kellett vennie az egyik petefészkét… azóta nem tom mi van vele de bármelyik szakértő megmondja hogy az egyik legnagyobb tényező az a sűrű partnert csere és a nem megfelelő higienia!
Sőt a most olvasóknak igazi jó tanács! Szex elott és után is meg kell mosni a nemi szerveket!!!
Még ha csak egy partnered is van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!