Mennyiben magánügy és mennyiben közügy az abortusz?
Leginkább a saját véleményetekre vagyok kíváncsi és ha megengeditek ,felhasználnám őket a házi dolgozatomban .természetesen abszolút névtelenül vagy aki szeretné nyugodtan odaírhat egy keresztnevet , életkort ,illetve nemet.
de ha csak kort , nemet írtok a végére ,az is elég:)
Hatalmas segítség lenne.
Teljes mértékben magánügy.
Balázs 23
Szerintem közügy mert emberek életéről van szó.. ennyi erővel a gyilkosság se lenne közügy
19l
Magánügy, senkinek semmi köze, hogy miért nem vállal valaki gyereket!
Nem fogamzásgátlási módszer, de mint végső megoldás mindenkinek joga van így dönteni. Nyilván mindenki megküzd vele, hogy mit diktál a lelkiismerete, és az adott élethelyzet.
N32
Ha nincs pénze vagy ilyenek akkor támogassa az állam..
De nem véletlenül esik teherbe valaki, ha már úgy esett a dolog, hogy egy élő ember van benned akkor felelősséget kell vállalni érte..
A férfiak sterilizációja azért más mert egy magzat már ember (spermium + petesejt)
Az eljárás ténye mindenképpen magánügy. Senkinek nincs hozzá köze az orvoson, az érintetten és esetleg annak párján kívül.
Az abortusz témája viszont közügy, mert nagyon sokan a fogamzásgátlás egy módjaként tekintenek rá. Szerintem csak orvosilag indokolt esetben szabadna ilyen eszközökhöz fordulni, ennek tudatosítása pedig sokak érdeke lenne.
36/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!